Începe s? fie cam frig afar? ?i sincer, când m? uit pe geam, mi se pare c? mai e foarte pu?in timp pân? când voi asculta la radio „Driving home for Christmas” pân? acas?. Nu-i a?a c? atmosfera asta e cam potrivit? pentru un vin fiert ?i o companie pl?cut??
Iat? cea mai bun? re?et? de vin fiert!
Ingrediente:
- 1 sticl? de vin ro?u
- 2 clementine
- 1/2 l?mâie
- 1/2 lime
- 100 g zah?r pudr?
- 3 cui?oare
- 1/2 baton de scor?i?oar?
- 1 foaie de dafin proasp?t
- 1 linguri?? nuc?oar?
- 1/2 p?staie de vanilie
- 1 bucat? de anason stelat
Metod? de preparare:
- Curat? clementinele, l?mâia ?i lime-ul cu un cur??itor. Ai grij? c? buc??ile de coaj? s? fie cât mai mari.
- Pune zah?rul într-o oal? pentru sosuri, la foc mediu. Adaug? buc??ile de coaj? ?i stoarce sucul de la clementine.
- Adaug? cui?oarele, batonul de scor?i?oar?, foaia de dafin ?i linguri?ele de nuc?oar?. Taie pe lungime pastaia de vanilie ?i adaug-o ?i pe aceast?. Adaug? vin cât s? acopere zah?rul. Las? totul s? fiarb? la foc mic pân? când zah?rul se dizolv? complet, iar apoi d? în clocot. Las? totul s? clocoteasc? timp de 5 minute, sau pân? ce se transform? într-un sirop gros.
- Când siropul este gata, d? focul la minimum ?i adaug? anasonul stelat ?i restul vinului. Înc?lze?te pu?in vinul ?i dup? 5 minute toarn?-l în c?ni rezistente la c?ldur?.
Serve?te cu pl?cere!
Sursa: www.foodstory.ro