Ac?iunea nesfâr?it? care se desf??oar? în buc?t?ria ta ar putea face greu de observat dac? faci gre?eli în acest proces. Fie c? este vorba despre g?tit, cur??are sau depozitare, fiecare mic detaliu este crucial pentru a men?ine locul ca ?i cum ar fi nou. De exemplu, chiar ?i un prosop de hârtie poate provoca daune.
Ponturi Despre este întotdeauna acolo pentru a te sprijini, în orice situa?ie. Suntem preg?ti?i s? te alert?m despre lucrurile pe care s-ar putea s? le faci gre?it în buc?t?rie de ani de zile. S? vedem cum putem îmbun?t??i situa?ia!
1. Folosind prosoape de hârtie pentru a ?terge fiecare suprafa??
Se pare c? prosoapele de hârtie nu sunt potrivite pentru ?tergerea tuturor suprafe?elor, cum ar fi, de exemplu, blaturile ?i mesele de buc?t?rie din sticl? sau din lemn l?cuit. Prosoapele de hârtie pot fi abrazive, deci exist? riscul ca acestea s? lase zgârieturi pe aceste suprafe?e delicate. În schimb, pute?i folosi o cârp? moale care nu va deteriora nimic.
2. Neglijarea modului în care v? p?stra?i cu?itele
O gre?eal? obi?nuit? pe care o fac mul?i dintre noi este aceea de a pune toate cu?itele împreun? în acela?i sertar. Lamele lor nu sunt protejate acolo de ciocnirea constant? între ele, deoarece sertarul este deschis ?i închis de nenum?rate ori. Aceasta va duce la deteriorarea lor timpurie. În schimb, pute?i lua în considerare depozitarea cu?itelor într-un bloc de cu?ite sau acoperirea fiec?rei lame cu ceva care le poate preveni de orice r?u.
3. Folosirea o?etului pentru a cur??a totul
Ar trebui s? evita?i s? freca?i lucruri precum blaturile din granit ?i marmur?, pardoseala din piatr?, suprafe?ele metalice sau podelele din lemn de esen?? tare cu o?et. Acest lichid este extrem de acid ?i va deteriora aceste suprafe?e mult mai repede decât în ??mod normal. Între timp, este sigur s? v? cur??a?i cuptorul cu microunde, ma?ina de sp?lat vase, frigiderul, chiuveta ?i bateriile.
4. Amestecarea produselor fierbin?i în blender
Lichidele fierbin?i sau alimentele dintr-o can? de blender cu capac închis pot fi periculoase. Lichidul se poate extinde ?i c?ldura produselor va crea abur, ducând la o presiune mare în interiorul cupei. La un moment dat, totul ar putea exploda în buc?t?ria ta, provocând daune nu numai buc?t?riei în sine, dar ?i asupra ta.
5. Sp?la?i carnea înainte de a o g?ti
Aceasta v? afecteaz? în mod direct s?n?tatea. Dac? sp?la?i bine carnea nu ve?i ucide bacteriile care ar putea fi deasupra. În schimb, sp?lând-o ve?i r?spândi?i bacteriile în alt? parte. De exemplu, pe chiuvet?, tejghele, mese etc. Acest lucru cre?te riscul de îmboln?vire. C?ldura din tigaie sau cuptor este mai mult decât suficient? pentru a sc?pa de bacterii.
6. G?tirea anumitor tipuri de alimente într-o tigaie antiaderent?
Este mai bine s? evita?i prepararea alimentelor precum ro?iile sau citricele în tig?ile antiaderente. Motivul este c? sunt extrem de acide ?i când intr? în contact cu suprafa?a tig?ii, o deterioreaz?. În cele din urm?, ele î?i fac tig?ile antiaderente s? se uzeze mai repede. Pute?i folosi în schimb o tigaie diferit? sau o oal? potrivit?.
7. Utilizarea toc?toarelor din sticl?
Suprafa?a acestei pl?ci de t?iat este atât de dens? ?i grea, încât, atunci când un cu?it o love?te, acesta se va deteriora în cel mai scurt timp. Ar trebui s? opta?i întotdeauna pentru o suprafa?? care va fi blând? cu cu?itele. Exist? multe op?iuni diferite disponibile pe pia??. De exemplu, o plac? de t?iat bun? din lemn sau chiar plastic va permite ustensilelor dvs. s? dureze mai mult.
8. Folosirea în?lbitorului pentru cur??area mobilierului de buc?t?rie
Re?ine?i întotdeauna c?, dac? dulapurile din buc?t?ria dvs. sunt vopsite sau l?cuite, cur??area trebuie tratat? cu grij?. În?lbitorul este un lichid destul de agresiv ?i, folosindu-l în acest fel, risca?i s? deteriora?i suprafa?a. Pute?i încerca s? folosi?i un s?pun u?or cu o cârp? moale ?i ap? cald?.
9. Punerea ustensilelor din lemn în ma?ina de sp?lat vase
Exist? câteva ustensile din lemn care sunt sigure pentru ma?ina de sp?lat vase, dar cele mai multe nu sunt. De exemplu, ar trebui s? evita?i s? v? sp?la?i lingurile, vasele sau toc?toarele de lemn acolo. În timpul procesului, apa atinge temperaturi extrem de înalte. Acest lucru poate distruge materialul ?i poate provoca fisuri, deform?ri ?i decolorare.