![](https://ponturidespre.ro/wp-content/uploads/2022/01/urs-180x90.jpg)
![](https://ponturidespre.ro/wp-content/uploads/2021/06/prajituri-e1622830832593-750x410.jpg)
Nu ai prea mult timp la dispozi?ie ?i cau?i re?ete de pr?jituri f?r? coacere, cât mai rapide? Exact pentru genul ?sta de momente am creat o selec?ie de re?ete de pr?jituri u?oare, ce nu-?i ocup? cuptorul, pe care le bagi la frigider ?i ?ui?i de ele?.
Iat? care sunt:
1. Tort brazilian cu spum? de l?mâie (Pavê de limão)
![](https://www.ponturidespre.ro/wp-content/uploads/2021/06/pave-de-limao-rapido-1-300x200.jpg)
E atât de r?coritor, încât e o pl?cere s?-l serve?ti vara! Tortul brazilian cu spum? de l?mâie aduce pu?in cu Tiramisu, îns? nu e nevoie de mascarpone pentru prepararea lui!
INGREDIENTE
- 300 ml smântân? pentru fri?c?
- 400 g lapte condensat (o conserv?)
- 100 ml suc de l?mâie proasp?t stors
- un pachet pi?coturi de ?ampanie
- esen?? vanilie
- un pahar lapte
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
- coaja unei l?mâi
MOD DE PREPARARE:
Bate smântâna pentru fri?c? pân? când începe s? se înt?reasc?. Adaug? laptele condensat, sucul de l?mâie, vanilia ?i amestec? pân? la omogenizare.
Înmoaie fiecare pi?cot în parte în lapte pentru 1-2 secunde, apoi a?eaz?-le într-o tav? îngust?, tapetat? cu hârtie de copt. Toarn? 1/3 din crema de l?mâie, apoi continu? alternând pi?coturile cu crema de înc? 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie s? fie de crem?. Orneaz? pr?jitura cu coaj? de l?mâie ?i d?-o la frigider pentru minim 2-3 ore înainte de servire.
2. Pr?jitur? cu banane ?i caramel (Banoffee)
![](https://www.ponturidespre.ro/wp-content/uploads/2021/06/Banoffee-300x230.jpg)
Pr?jitura cu banane ?i caramel e o bun?tate din buc?t?ria britanic?, pe care o faci în câteva minute dac? g?se?ti dulce de leche de cump?rat. Dac? nu, cite?te mai jos cum po?i ob?ine dulce de leche dintr-un singur ingredient ?i cum asamblezi deliciul plin de caramel.
INGREDIENTE
- o conserv? de 400 g lapte condensat
- 2 banane mari
- zeam? unei l?mâi
- 300 ml smântân? pentru fri?c?
- 1 lingur? zah?r
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- 180 g biscui?i simpli
- 100 g unt
INGREDIENTE PENTRU DECOR
- ciocolat?
MOD DE PREPARARE:
Prepararea caramelului
Fierbe conserva de lapte condensat la foc mic pentru 150 minute, asigurându-te c? pe parcursul întregii perioade de fierbere, conserva r?mâne scufundat? în ap?. Adaug? periodic ap? suplimentar, ideal tot fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere.
Sfat util:
?Pentru mai mult? siguran?? ?i pentru a elimina riscul de a exploda conserva de lapte condensat, d? o gaur? mic? în partea de sus a cutiei, pentru a se putea elibera presiunea. În acest caz asigur?-te c? apa nu dep??e?te nivelul cutiei, pentru a nu întra ap?.
Prepararea blatului
Zdrobe?te biscui?ii într-o pung?, folosind un f?c?le?, sau în robotul de buc?t?rie. Amestec? biscui?ii cu untul ?i preseaz? compozi?ia ob?inut? într-o tav? de tort cu pere?i detasabili, ca pentru cheesecake. D? tava la frigider pân? ce toate ingredientele sunt gata de asamblat.
Asamblarea pr?jiturii
Dup? ce crema de caramel s-a r?cit complet, bate smântâna pentru fri?c? cu o lingur? de zah?r (dou?, dac? î?i place mai dulce).
Toarn? caramelul din conserv? peste blatul de biscui?i ?i uniformizeaz?-l.
Taie bananele felii ?i a?eaz?-le peste caramel, iar peste banane pune fri?c? ?i niveleaz?. Pudreaz? pr?jitura cu cacao ?i d?-o la rece înainte de servire.
3. Cheesecake cu Oreo ?i c?p?uni
![](https://www.ponturidespre.ro/wp-content/uploads/2021/06/oreo-300x200.jpg)
Îl faci din câteva ingrediente, în maxim 30 de minute. Arat? atât de bine, c? nimeni nu te va crede cât de u?or ?i-a fost s? prepari un cheesecake cu Oreo ?i c?p?uni.
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- 140 g biscui?i Oreo
- 1 lingur? unt
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BRÂNZ?
- 400 g brânz? de vaci
- 200 g ciocolat? alb?
- 150 g smântân? pentru fri?c?
- 2-3 biscui?i Oreo
- 1/2 plicule? gelatin?
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
- 100 g smântân? pentru fri?c?
- 1-2 linguri zah?r
- 7-8 c?p?uni
MOD DE PREPARARE:
Zdrobe?te biscui?ii în robot sau folosind un f?c?le?, apoi amestec?-i cu untul topit. Pune biscui?ii într-o form? de tort tapetat? cu hârtie de copt, presându-i ?i nivelând.
Mixeaz? brânza de vaci cu smântâna pentru fri?c? ?i ciocolata alb? topit?.
Înmoaie gelatina într-un castron, împreun? cu 2 linguri de ap? cald?. Las-o pentru 5-7 minute s? se umfle, apoi d?-o la microunde pentru 10-20 de secunde, adaug-o compozi?iei de brânz? ?i amestec?.
Zdrobe?te ?i cei 2 biscui?i, presar?-i peste crema de brânz? ?i omogenizeaz?. Toarn? crema ob?inut? peste blatul de biscui?i, apoi d? tortul la rece pentru 3 ore minim.
Înainte de servire, bate smântâna pentru fri?c? cu zah?rul ?i orneaz? tortul cu fri?c? ?i c?p?uneli.
Sursa: www.retetepractice.ro