Nu ai prea mult timp la dispoziție și cauți rețete de prăjituri fără coacere, cât mai rapide? Exact pentru genul ăsta de momente am creat o selecție de rețete de prăjituri ușoare, ce nu-ți ocupă cuptorul, pe care le bagi la frigider și „uiți de ele”.

Iată care sunt:

1. Tort brazilian cu spumă de lămâie (Pavê de limão)

Sursa: cybercook.com.br

E atât de răcoritor, încât e o plăcere să-l servești vara! Tortul brazilian cu spumă de lămâie aduce puțin cu Tiramisu, însă nu e nevoie de mascarpone pentru prepararea lui!

INGREDIENTE

  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 400 g lapte condensat (o conservă)
  • 100 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • un pachet pișcoturi de șampanie
  • esență vanilie
  • un pahar lapte

INGREDIENTE PENTRU ORNAT

  • coaja unei lămâi

MOD DE PREPARARE:

Bate smântâna pentru frișcă până când începe să se întărească. Adaugă laptele condensat, sucul de lămâie, vanilia și amestecă până la omogenizare.
Înmoaie fiecare pișcot în parte în lapte pentru 1-2 secunde, apoi așează-le într-o tavă îngustă, tapetată cu hârtie de copt. Toarnă 1/3 din crema de lămâie, apoi continuă alternând pișcoturile cu crema de încă 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie să fie de cremă. Ornează prăjitura cu coajă de lămâie și dă-o la frigider pentru minim 2-3 ore înainte de servire.

2. Prăjitură cu banane și caramel (Banoffee)

Sursa: cooking.nytimes.com

Prăjitura cu banane și caramel e o bunătate din bucătăria britanică, pe care o faci în câteva minute dacă găsești dulce de leche de cumpărat. Dacă nu, citește mai jos cum poți obține dulce de leche dintr-un singur ingredient și cum asamblezi deliciul plin de caramel.

INGREDIENTE

  • o conservă de 400 g lapte condensat
  • 2 banane mari
  • zeamă unei lămâi
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 1 lingură zahăr

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • 180 g biscuiți simpli
  • 100 g unt

INGREDIENTE PENTRU DECOR

  • ciocolată

MOD DE PREPARARE:

Prepararea caramelului

Fierbe conserva de lapte condensat la foc mic pentru 150 minute, asigurându-te că pe parcursul întregii perioade de fierbere, conserva rămâne scufundată în apă. Adaugă periodic apă suplimentar, ideal tot fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere.

Sfat util:

✽Pentru mai multă siguranță și pentru a elimina riscul de a exploda conserva de lapte condensat, dă o gaură mică în partea de sus a cutiei, pentru a se putea elibera presiunea. În acest caz asigură-te că apa nu depășește nivelul cutiei, pentru a nu întra apă.

Prepararea blatului

Zdrobește biscuiții într-o pungă, folosind un făcăleț, sau în robotul de bucătărie. Amestecă biscuiții cu untul și presează compoziția obținută într-o tavă de tort cu pereți detasabili, ca pentru cheesecake. Dă tava la frigider până ce toate ingredientele sunt gata de asamblat.

Asamblarea prăjiturii

După ce crema de caramel s-a răcit complet, bate smântâna pentru frișcă cu o lingură de zahăr (două, dacă îți place mai dulce).
Toarnă caramelul din conservă peste blatul de biscuiți și uniformizează-l.
Taie bananele felii și așează-le peste caramel, iar peste banane pune frișcă și nivelează. Pudrează prăjitura cu cacao și dă-o la rece înainte de servire.

3. Cheesecake cu Oreo și căpșuni

Sursa: longbournfarm.com

Îl faci din câteva ingrediente, în maxim 30 de minute. Arată atât de bine, că nimeni nu te va crede cât de ușor ți-a fost să prepari un cheesecake cu Oreo și căpșuni.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • 140 g biscuiți Oreo
  • 1 lingură unt

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ

  • 400 g brânză de vaci
  • 200 g ciocolată albă
  • 150 g smântână pentru frișcă
  • 2-3 biscuiți Oreo
  • 1/2 pliculeț gelatină

INGREDIENTE PENTRU ORNAT

  • 100 g smântână pentru frișcă
  • 1-2 linguri zahăr
  • 7-8 căpșuni

MOD DE PREPARARE:

Zdrobește biscuiții în robot sau folosind un făcăleț, apoi amestecă-i cu untul topit. Pune biscuiții într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, presându-i și nivelând.
Mixează brânza de vaci cu smântâna pentru frișcă și ciocolata albă topită.
Înmoaie gelatina într-un castron, împreună cu 2 linguri de apă caldă. Las-o pentru 5-7 minute să se umfle, apoi dă-o la microunde pentru 10-20 de secunde, adaug-o compoziției de brânză și amestecă.
Zdrobește și cei 2 biscuiți, presară-i peste crema de brânză și omogenizează. Toarnă crema obținută peste blatul de biscuiți, apoi dă tortul la rece pentru 3 ore minim.
Înainte de servire, bate smântâna pentru frișcă cu zahărul și ornează tortul cu frișcă și căpșuneli.

Sursa: www.retetepractice.ro

Similar Posts