Nu ai prea mult timp la dispoziție și cauți rețete de prăjituri fără coacere, cât mai rapide? Exact pentru genul ăsta de momente am creat o selecție de rețete de prăjituri ușoare, ce nu-ți ocupă cuptorul, pe care le bagi la frigider și „uiți de ele”.
Iată care sunt:
1. Tort brazilian cu spumă de lămâie (Pavê de limão)

Sursa: cybercook.com.br
E atât de răcoritor, încât e o plăcere să-l servești vara! Tortul brazilian cu spumă de lămâie aduce puțin cu Tiramisu, însă nu e nevoie de mascarpone pentru prepararea lui!
INGREDIENTE
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 400 g lapte condensat (o conservă)
- 100 ml suc de lămâie proaspăt stors
- un pachet pișcoturi de șampanie
- esență vanilie
- un pahar lapte
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
- coaja unei lămâi
MOD DE PREPARARE:
Bate smântâna pentru frișcă până când începe să se întărească. Adaugă laptele condensat, sucul de lămâie, vanilia și amestecă până la omogenizare.
Înmoaie fiecare pișcot în parte în lapte pentru 1-2 secunde, apoi așează-le într-o tavă îngustă, tapetată cu hârtie de copt. Toarnă 1/3 din crema de lămâie, apoi continuă alternând pișcoturile cu crema de încă 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie să fie de cremă. Ornează prăjitura cu coajă de lămâie și dă-o la frigider pentru minim 2-3 ore înainte de servire.
2. Prăjitură cu banane și caramel (Banoffee)

Sursa: cooking.nytimes.com
Prăjitura cu banane și caramel e o bunătate din bucătăria britanică, pe care o faci în câteva minute dacă găsești dulce de leche de cumpărat. Dacă nu, citește mai jos cum poți obține dulce de leche dintr-un singur ingredient și cum asamblezi deliciul plin de caramel.
INGREDIENTE
- o conservă de 400 g lapte condensat
- 2 banane mari
- zeamă unei lămâi
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 1 lingură zahăr
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- 180 g biscuiți simpli
- 100 g unt
INGREDIENTE PENTRU DECOR
- ciocolată
MOD DE PREPARARE:
Prepararea caramelului
Fierbe conserva de lapte condensat la foc mic pentru 150 minute, asigurându-te că pe parcursul întregii perioade de fierbere, conserva rămâne scufundată în apă. Adaugă periodic apă suplimentar, ideal tot fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere.
Sfat util:
✽Pentru mai multă siguranță și pentru a elimina riscul de a exploda conserva de lapte condensat, dă o gaură mică în partea de sus a cutiei, pentru a se putea elibera presiunea. În acest caz asigură-te că apa nu depășește nivelul cutiei, pentru a nu întra apă.
Prepararea blatului
Zdrobește biscuiții într-o pungă, folosind un făcăleț, sau în robotul de bucătărie. Amestecă biscuiții cu untul și presează compoziția obținută într-o tavă de tort cu pereți detasabili, ca pentru cheesecake. Dă tava la frigider până ce toate ingredientele sunt gata de asamblat.
Asamblarea prăjiturii
După ce crema de caramel s-a răcit complet, bate smântâna pentru frișcă cu o lingură de zahăr (două, dacă îți place mai dulce).
Toarnă caramelul din conservă peste blatul de biscuiți și uniformizează-l.
Taie bananele felii și așează-le peste caramel, iar peste banane pune frișcă și nivelează. Pudrează prăjitura cu cacao și dă-o la rece înainte de servire.
3. Cheesecake cu Oreo și căpșuni

Sursa: longbournfarm.com
Îl faci din câteva ingrediente, în maxim 30 de minute. Arată atât de bine, că nimeni nu te va crede cât de ușor ți-a fost să prepari un cheesecake cu Oreo și căpșuni.
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- 140 g biscuiți Oreo
- 1 lingură unt
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ
- 400 g brânză de vaci
- 200 g ciocolată albă
- 150 g smântână pentru frișcă
- 2-3 biscuiți Oreo
- 1/2 pliculeț gelatină
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
- 100 g smântână pentru frișcă
- 1-2 linguri zahăr
- 7-8 căpșuni
MOD DE PREPARARE:
Zdrobește biscuiții în robot sau folosind un făcăleț, apoi amestecă-i cu untul topit. Pune biscuiții într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, presându-i și nivelând.
Mixează brânza de vaci cu smântâna pentru frișcă și ciocolata albă topită.
Înmoaie gelatina într-un castron, împreună cu 2 linguri de apă caldă. Las-o pentru 5-7 minute să se umfle, apoi dă-o la microunde pentru 10-20 de secunde, adaug-o compoziției de brânză și amestecă.
Zdrobește și cei 2 biscuiți, presară-i peste crema de brânză și omogenizează. Toarnă crema obținută peste blatul de biscuiți, apoi dă tortul la rece pentru 3 ore minim.
Înainte de servire, bate smântâna pentru frișcă cu zahărul și ornează tortul cu frișcă și căpșuneli.
Sursa: www.retetepractice.ro