Nu ai prea mult timp la dispozi?ie ?i cau?i re?ete de pr?jituri f?r? coacere, cât mai rapide? Exact pentru genul ?sta de momente am creat o selec?ie de re?ete de pr?jituri u?oare, ce nu-?i ocup? cuptorul, pe care le bagi la frigider ?i ?ui?i de ele?.
Iat? care sunt:
1. Tort brazilian cu spum? de l?mâie (Pavê de limão)
E atât de r?coritor, încât e o pl?cere s?-l serve?ti vara! Tortul brazilian cu spum? de l?mâie aduce pu?in cu Tiramisu, îns? nu e nevoie de mascarpone pentru prepararea lui!
INGREDIENTE
- 300 ml smântân? pentru fri?c?
- 400 g lapte condensat (o conserv?)
- 100 ml suc de l?mâie proasp?t stors
- un pachet pi?coturi de ?ampanie
- esen?? vanilie
- un pahar lapte
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
- coaja unei l?mâi
MOD DE PREPARARE:
Bate smântâna pentru fri?c? pân? când începe s? se înt?reasc?. Adaug? laptele condensat, sucul de l?mâie, vanilia ?i amestec? pân? la omogenizare.
Înmoaie fiecare pi?cot în parte în lapte pentru 1-2 secunde, apoi a?eaz?-le într-o tav? îngust?, tapetat? cu hârtie de copt. Toarn? 1/3 din crema de l?mâie, apoi continu? alternând pi?coturile cu crema de înc? 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie s? fie de crem?. Orneaz? pr?jitura cu coaj? de l?mâie ?i d?-o la frigider pentru minim 2-3 ore înainte de servire.
2. Pr?jitur? cu banane ?i caramel (Banoffee)
Pr?jitura cu banane ?i caramel e o bun?tate din buc?t?ria britanic?, pe care o faci în câteva minute dac? g?se?ti dulce de leche de cump?rat. Dac? nu, cite?te mai jos cum po?i ob?ine dulce de leche dintr-un singur ingredient ?i cum asamblezi deliciul plin de caramel.
INGREDIENTE
- o conserv? de 400 g lapte condensat
- 2 banane mari
- zeam? unei l?mâi
- 300 ml smântân? pentru fri?c?
- 1 lingur? zah?r
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- 180 g biscui?i simpli
- 100 g unt
INGREDIENTE PENTRU DECOR
- ciocolat?
MOD DE PREPARARE:
Prepararea caramelului
Fierbe conserva de lapte condensat la foc mic pentru 150 minute, asigurându-te c? pe parcursul întregii perioade de fierbere, conserva r?mâne scufundat? în ap?. Adaug? periodic ap? suplimentar, ideal tot fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere.
Sfat util:
?Pentru mai mult? siguran?? ?i pentru a elimina riscul de a exploda conserva de lapte condensat, d? o gaur? mic? în partea de sus a cutiei, pentru a se putea elibera presiunea. În acest caz asigur?-te c? apa nu dep??e?te nivelul cutiei, pentru a nu întra ap?.
Prepararea blatului
Zdrobe?te biscui?ii într-o pung?, folosind un f?c?le?, sau în robotul de buc?t?rie. Amestec? biscui?ii cu untul ?i preseaz? compozi?ia ob?inut? într-o tav? de tort cu pere?i detasabili, ca pentru cheesecake. D? tava la frigider pân? ce toate ingredientele sunt gata de asamblat.
Asamblarea pr?jiturii
Dup? ce crema de caramel s-a r?cit complet, bate smântâna pentru fri?c? cu o lingur? de zah?r (dou?, dac? î?i place mai dulce).
Toarn? caramelul din conserv? peste blatul de biscui?i ?i uniformizeaz?-l.
Taie bananele felii ?i a?eaz?-le peste caramel, iar peste banane pune fri?c? ?i niveleaz?. Pudreaz? pr?jitura cu cacao ?i d?-o la rece înainte de servire.
3. Cheesecake cu Oreo ?i c?p?uni
Îl faci din câteva ingrediente, în maxim 30 de minute. Arat? atât de bine, c? nimeni nu te va crede cât de u?or ?i-a fost s? prepari un cheesecake cu Oreo ?i c?p?uni.
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- 140 g biscui?i Oreo
- 1 lingur? unt
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BRÂNZ?
- 400 g brânz? de vaci
- 200 g ciocolat? alb?
- 150 g smântân? pentru fri?c?
- 2-3 biscui?i Oreo
- 1/2 plicule? gelatin?
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
- 100 g smântân? pentru fri?c?
- 1-2 linguri zah?r
- 7-8 c?p?uni
MOD DE PREPARARE:
Zdrobe?te biscui?ii în robot sau folosind un f?c?le?, apoi amestec?-i cu untul topit. Pune biscui?ii într-o form? de tort tapetat? cu hârtie de copt, presându-i ?i nivelând.
Mixeaz? brânza de vaci cu smântâna pentru fri?c? ?i ciocolata alb? topit?.
Înmoaie gelatina într-un castron, împreun? cu 2 linguri de ap? cald?. Las-o pentru 5-7 minute s? se umfle, apoi d?-o la microunde pentru 10-20 de secunde, adaug-o compozi?iei de brânz? ?i amestec?.
Zdrobe?te ?i cei 2 biscui?i, presar?-i peste crema de brânz? ?i omogenizeaz?. Toarn? crema ob?inut? peste blatul de biscui?i, apoi d? tortul la rece pentru 3 ore minim.
Înainte de servire, bate smântâna pentru fri?c? cu zah?rul ?i orneaz? tortul cu fri?c? ?i c?p?uneli.
Sursa: www.retetepractice.ro