Î?i propunem s? descoperi 10 alimente care nu te îngra??, fiind s??ioase, bogate în fibre, vitamine ?i minerale, dar totodat? s?race în calorii.

Fasolea p?st?i

Foarte gustoase, bogate în fibre ?i antioxidan?i, p?st?ile se g?tesc foarte u?or ?i se pot asorta variatelor preparate, putând fi consumate chiar ?i în salate. P?st?ile sunt s??ioase, gustoase ?i nu îngra??!

Varza

Crud? sau murat?, varza reprezint? un aliment prieten microbiomului uman, fiind bogat? în fibre, în prebiotice, dar ?i în minerale, vitamine ?i antioxidan?i. S?rac? în calorii, varza devine un bun aliat al siluetei ?i este recomandat? în dietele pentru pierderea în greutate.

Spanacul

Bogat în fier, în fibre prebiotice, potasiu, alte minerale ?i vitamine, spanacul este s?rac în calorii ?i foarte u?or de consumat. Fie se prepar? termic, fie se consum? crud în salate sau în smoothie, spanacul r?mânnând în recomand?rile de rutin? ale nutri?ioni?tilor.S

Salat? verde

Frunzele de salat? g?zduiesc numero?i fito-nutrien?i necesari pentru un metabolism optim. Frunzele proaspete sunt o valoroas? surs? de vitamine ?i minerale, flavonoizi ?i fibre, conferind un gust de neînlocuit salatelor de crudit??i. Salata verde con?ine ?i vitamina C, sus?ine imunitatea, accelereaz? metabolismul ?i este recomandat? în dieta celor care doresc s? piard? în greutate.R

R?d?cinoasele

R?d?cinoasele, precum ?elina, morcovul, r?d?cina de p?trunjel sau p?st?rnac, sfecla ro?ie, ridichi ? toate acestea sunt prietene cu silueta, dar ?i cu s?n?tatea. Cele mai rapide re?ete sunt salatele de r?d?cinoase, îns? aten?ie la dressing ? cel mai recomandat este iaurtul. Acesta este un aliment complex, bogat în probiotice, s??ios ?i totodat? s?rac în calorii.

Fasolea

Dac? nu ad?ug?m o cantitate prea mare de ulei sau carne gras? în preparatele care con?in fasole, atunci cu siguran?? ne putem bucura de o re?eta delicioas? ?i totodat? s?rac? în calorii. Fasolea o g?sim în diferite culori, cu arome variate. Fasolea este o surs? bun? de proteine, riboflavin?, niacin?, vitamina B6, fier, fosfor ?i potasiu. În plus, fasolea are un con?inut ridicat de vitamina C, tiamin?, acid folic ?i magneziu.

Maz?rea

Maz?rea con?ine o cantitate important? de fibre ce aduce beneficii bunei func?ionari a sistemului nostru digestiv. Maz?rea mai este bogat? în vitamine ?i minerale, flavonoide ?i antioxidan?i, în proteine, fiind totodat? foarte s?rac? în calorii. A?a cum spuneam mai sus, maz?rea ajut? digestia, aduce un aport important de minerale ?i vitamine organismului (are un con?inut însemnat în fier), este recomandat? pentru sc?derea riscurilor de boli cardiovasculare, sus?ine s?n?tatea ochilor ?i ajut? imunitatea.

Pe?tele

Bogat în acizi gra?i omega, în fosfor, calciu, proteine ?i gr?simi bune, pe?tele este recomandat a fi consumat s?pt?mânal.

Oul

Oul este considerat a con?ine cele mai bune proteine ? clasa I ? fiind totodat? bogat în vitamine, minerale, gr?simi bune ?i antioxidan?i. Dac? în trecut se credea c? consumul de ou? ar duce la cre?terea colesterolului în sânge, ast?zi aceste informa?ii au ajuns doar un mit, fiind detronate de studiile moderne în domeniul nutri?iei.

Oul poate fi consumat în majoritatea dietelor, cu excep?ia celor vegane sau celor pentru alergii (alergia la ou), f?când parte din cele mai celebre regimuri, cum ar fi cel mediteraneean, ketogenetic, paleo, iar oul de prepeli?? cu prec?dere poate fi consumat ?i în dieta pentru intoleran?? la histamin?.

Conopida

De?i nu o g?sim mereu pe pia??, ar trebui s? nu rat?m ocazia de a o cump?r? atunci când este în sezon. Conopida este foarte s?rac? în calorii, îns? este bogat? în fibre, fiind considerat? unul dintre alimentele care contribuie la buna func?ionare a inimii, la men?inerea echilibrul hormonal, s?n?t??ii ochilor ?i buna func?ionare a sistemului digestiv.

Sursa: www.kudika.ro

Similar Posts