Vânzările de carte au crescut anul trecut cu mai mult de 30% în comparație cu 2019. Este vorba despre o statistică realizat de reprezentanții elefant.ro, din care reiese că în 2020 s-au vândut foarte bine cărțile de dezvoltare personală și cele pentru copii.

Reprezentanții elephant.ro anunță că titlurile de dezvoltare personală au luat avânt pe timp de pandemie, fapt care a propulsat câteva dintre volumele din această categorie în topul vânzărilor pe 2020. Astfel, „Arta subtilă a nepăsării” a lui Mark Manson se situează pe primul loc în topul celor mai bine vândute titluri ale unui autor străin, anul trecut.

În top 5 se află și „Unf*ck Yourself”. „Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața”, de Gary Jogh Bishop, un alt titlu din categoria pentru dezvoltare personală. Alte două volume din același segment se situează printre primele 10 titluri scrise de autori străni: „Inteligența emoțională”, ediția a patra – Daniel Goleman și „Arta manipulării” – Kevin Dutton.

Cele mai populare volume scrise de autori români

Top 3 este completat de două cărți de ficțiune: „Acolo unde cântă racii”, romanul de debut al Deliei Owens, bestseller international, situat pe locul secund în clasamentul vânzărilor pe 2020, și „Pacienta tăcută”, scrisă de Alex Michaelides, volum situat pe poziția a treia a clasamentului.

În vârful clasamentului celor mai populare volumele scrise de autori români se situează „Te iubesc, orice-ai face!”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Volumul este urmat de „Erus și Valea Recunoștinței”, de Alec Blenche și Țup. „Imposibil e doar un cuvânt”, de Alex Donovici. Toate cele trei volume sunt din categoria volumelor dedicate copiilor, segment care a cunoscut o creștere deosebită în 2020.

Vânzările de carte au crescut cu peste 30% în 2020

Vânzările de carte pe elefant.ro au crescut cu peste 30% în 2020 față de 2019, în condițiile în care piața, per ansamblu, a cunoscut o ușoară scădere. În cazul cărților pentru copii creșterea a fost puțin mai accelerată, pe fondul închiderii instituțiilor de învățămân pe o perioadă îndelungată și a mutării studiului online, de acasă. Pentru 2021 ne așteptăm ca tendința de creștere a volumului de carte comandată online să se mențină la un nivel de cel puțin 20-25% față de 2020“, a explicat Adrian Dinu, director comercial carte în cadrul elefant.ro, citat de Mediafax.

Topul volumelor scrise de autori români este completat de Irina Binder, cu volumul „Până la sfârșit”, Gaspar Gyorgy, cu volumul „Mindfulness urban”, Neagu Djuvara – „O scurtă istorie ilustrată a românilor”, dar și de titluri precum „Fizica povestită”, volum scris de Cristian Presură sau „Isus al meu”, cea mai recentă carte scrisă de Gabriel Liiceanu.

Sursa: www.descopera.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *