Mulți utilizatori cred că pe WhatsApp imaginile sunt transmise automat la calitate maximă, ceea ce nu este adevărat. Serviciul de mesagerie are peste 2 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, iar serverele companiei trebuie să suporte un stres uriaș. De aceea, calitatea și dimensiunile imaginilor sunt reduse automat atunci când acestea sunt transmise.

Există, însă, o modalitate simplă prin care pot fi transmise, la calitate neschimbată, imagini și clipuri video prin intermediul WhatsApp.

În mod normal, utilizatorii apasă, pentru a transmite acest tip de documente, pe „Attach/Atașament” (agrafă), apoi selectează Gallery/Galerie”.

Un experiment făcut de publicația Android Police a arătat cât de mult este comprimată o imagine transmisă astfel prin WhatsApp. O fotografie făcută cu un senzor de 12 MP, la rezoluție de 4.096 x 3.072 pixeli și cu dimensiunea de 4 MB a fost redusă la rezoluția de 1.280 x 960 pixeli și 127 KB.

Metoda simplă pentru a transmite pe WhatsApp imagini la calitate maximă

Pentru a transmite imaginile și clipurile neschimbate, utilizatorii trebuie să selecteze, în loc de „Gallery/Galerie”, câmpul „Document”. Sunt duși apoi în aplicația file manager, de unde selectează „Browse other docs…/Căutați alte documente…” și apoi „Images/Imagini” sau „Videos/Videoclipuri”.

Sursa: go4it.ro

Asta este tot. Folosind această metodă veți transmite imagini și clipuri video la calitate neschimbată prin intermediul aplicației. Dezavantajul este că nu apare un preview al imaginilor transmise în chat.

Sursa: go4it.ro

Mai mult, nu pot fi trimise, la calitate maximă, fișiere video cu dimensiune mai mare de 100 MB, care este limita maximă pentru documente în WhatsApp.

Sursa: www.go4it.ro

Similar Posts