joi, septembrie 28, 2023
Home Banner Cum poate fi evitat un val de caniculă prin comandarea ploii

Cum poate fi evitat un val de caniculă prin comandarea ploii

by Angela Gheorghe
0 comment

Aşa-numita „însămânţare a norilor” (cloud seeding) este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Ploi abundente au căzut în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile. Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de „însămânţare a norilor” pentru a creşte precipitaţiile.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice. De la o anumită înălțime, dronele pot altera încărcătura electrică a picăturilor de apă. Astfel, acestea se vor atașa unele de altele „ca părul uscat de o perie”, a spus Maarten Ambaum, cercetător la Universitatea din Reading.

Sistemele de modificare a vremii sunt destul de controversate

banner

Folosirea incorectă a tehnologiei îi îngrijorează pe experți în privința repercusiunilor, dar în cazul de față, tehnologia de controlare a vremii are o întrebuințare clară, aceea de a ajuta la aprovizionarea cu apă a orașelor mari din deșert care sunt în pericol de a rămâne fără apa apărută în mod natural, potrivit Futurism.

Sursa: www.descopera.ro

You may also like

Leave a Comment

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites.

Buy Soledad now!

u00a92022u00a0Soledad.u00a0All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0Penci Design.

ro_RO