joi, septembrie 28, 2023
Home Banner Facebook integrează apeluri video și audio criptate în Messenger

Facebook integrează apeluri video și audio criptate în Messenger

by Angela Gheorghe
0 comment

Facebook a anunțat că va permite utilizatorilor de Messenger posibilitatea de a iniția apeluri video sau audio criptate end-to-end. Acest lucru ar trebui să asigure un nivel ridicat de protecție a datelor personale, discuțiile dintre cei doi interlocutori de la un capăt la altul fiind, teoretic, imposibil de interceptat. Astfel, Facebook Messenger primește încă o funcție pe care anterior o regăseam doar pe WhatsApp.

Platforma Messenger nu este tocmai străină conceptului de discuții criptate. În urmă cu doar câțiva ani, Facebook a introdus posibilitatea de a realiza o „conversație secretă”, care activa modul de discuții complet private care beneficiau de criptare end-to-end. Singurul inconvenient era faptul că acele discuții protejate erau posibile doar în format text.

Acum, Facebook activează posibilitatea de a iniția apeluri audio sau video cu interlocutorul dintr-o discuție secretă, permițând astfel protecția deplină a informațiilor din cadrul conversației. Se pare că acest lucru a devenit necesar odată cu creșterea în popularitate a acestor funcții. Facebook spune că sunt realizate în prezent peste 150 de milioane de apeluri video pe zi prin intermediul Messenger.

Pe lângă noile funcții de apeluri criptate, Facebook Messenger primește și mai multe opțiuni pentru a seta în detaliu exact când să expire un mesaj text „secret” trimis (de la 5 secunde la 24 de ore sau mai mult), cât și un nou test care va apărea doar în aplicațiile câtorva utilizatori, care va permite realizarea de apeluri criptate pentru mai mult de două persoane, simultan. Și utilizatorii de Instagram vor putea în cadrul unui nou test să poarte conversații criptate end-to-end. Teoretic, aceste capabilități noi sunt în ultimele stagii de testare, urmând să fie lansate oficial în viitorul apropiat.

banner

Sursa: www.go4it.ro | Cătălin Niţu

You may also like

Leave a Comment

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites.

Buy Soledad now!

u00a92022u00a0Soledad.u00a0All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0Penci Design.

ro_RO