Pentru a trece cu bine prin această iarnă, care se anunță a fi destul de abundentă în zăpadă și polei, este bine să fim mereu pregătiți înainte de a porni cu mașina la drum. Iată 10 sfaturi pentru a călătorii fără surprize cu mașina personală.

1. Verificați starea drumului și condițiile meteorologice înainte de a porni la drum.

2. Purtați haine confortabile pentru a nu vă simți înghesuit la volan. Îmbrăcămintea groasă și călduroasă este rezervată pentru cazurile în care trebuie să ieșiți din mașină.

3. Verificați nivelul lichidului de parbriz. Este obligatoriu să aveți lichid de parbriz adaptat pentru sezonul rece. La condusul pe timp de iarnă, parbrizul se va murdări și veți folosi de multe ori ștergătoarele.

4. Curățați zăpada și gheața de pe geamuri, faruri, lunetă, plafon și oglinzi. Așteptați ca geamurile să fie curate pentru a porni la drum. Nu folosiți niciodată apă clocotită, deoarece aceasta ar putea topi piesele din plastic sau cauciuc sau ar putea deteriora componentele electronice.

5. Asigurați-vă că aveți rezervorul cât se poate de plin.

6. În timpul condusului, păstrați o distanță sigură față de autovehiculul din față, pentru a putea frâna și opri în siguranță dacă este nevoie.

7. Nu frânați niciodată brusc. Încetiniți la apropierea de o curbă, nu frânați în mijlocul ei.

8. Dacă vă împotmoliți în zăpadă folosiți avariile pentru a vă semnaliza poziția.

9. Când stați pe loc cu mașina nu țineți motorul pornit mai mult decât este nevoie și aveți mereu grijă la gazele de eșapament.

10. Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zăpadă. Verificați adâncimea benzii de rulare și presiunea de aer a anvelopelor.

Sursa: www.promotor.ro

Similar Posts