Iarna se apropie foarte repede de noi, drept dovadă ne stau temperaturile tot mai scăzute, iar asta înseamnă că pielea ta poate avea de suferit, dacă nu ai grijă la timp de ea. 

De la o piele uscată sau deshidratată, buze crăpate, diferite erupții sau eczeme, sunt câteva dintre problemele care apar în sezonul rece, fără să acorzi o atenție corespunzătoare asupra îngrijrii. Din fericire, nu trebuie să faci schimbări radicale în rutina pe care deja o urmezi. Iată câteva sfaturi simple de care să ții cont în această perioadă:

Nu exagera cu produsele de îngrijire a pielii

Ai putea crede cu ușurință că odată cu sezonul rece, ar trebui să folosești mai multe produse de îngrijire a pielii. Ei bine, nu este așa. Adevărul este că produsele de îngrijire a pielii care sunt bune și ți se potrivesc pot fi folosite pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți schimbi dramatic rutina.

Ai grijă la produsele pe care le folosești

În sezonul rece, este normal ca pielea ta să devină uscată ori deshidratată, astfel că trebuie să fii atentă la produsele pe care le aplici pe tenul tău, dar și la ordinea lor. Potrivit experților, cremele hidratante și serumurile ar trebuie folosite prima dată, iar după poți aplica un ulei, care va acționa precum o barieră în straturile pielii și o va păstra hidratată.

Acordă atenție stilului de viață

Obiceiurile noastre de zi cu zi, în special cele nocive, își pot pune amprenta și asupra pielii noastre. Aici ne referim și la faptul că petrecem mai puțin timp în aer liber, iar corpul nostru nu va mai produce în mod natural vitamina D sau mâncăm alimente nesănătoase. Din acest motiv, e esențial să îți menții un stil de viață cât mai sănătos, iar pielea ta îți va mulțumi.

Include în rutină și un spray de față

Spray-urile de față pot fi folosite și în sezonul rece. Cele care au ingrediente precum glicerina sunt perfecte iarna pentru că este unul dintre ingredientele care îți asigură hidratarea de care ai nevoie.

Nu ignora exfolierea

Chiar dacă pielea ta devine uscată iarna, exfolierea este unul dintre pașii care nu trebuie evitați. Exfolierea delicată îndepărtează impuritățile și celulele moarte ale pielii, lăsând-o fină și catifelată. Ba mai mult decât atât, te va ajuta în diminuarea porilor dilatați și prevenirea erupțiilor.

Nu uita de hidratare

Hidratare, hidratare și iar hidratare! În mod cert cei doi litri de lichide pe zi nu îți mai sunt străini. Hidratarea corpului este strâns legată de cea a pielii, așa că, ai face bine să nu sari peste acest pas esențial.

Sursa: www.elle.ro

Similar Posts