Un dormitor bine organizat, în care fiecare lucru are un loc al său, te poate ajute să simți că ai mai multă ordine în viață. Dacă nu știi de unde să începi sau ai nevoie de mai multe idei, îți oferim 17 trucuri de organizare și accesorii pentru dormitor, inspirate de la House Beautiful

1. Tăblie de pat DIY din panou perforat

Tot ce trebuie să faci este să adaugi un panou perforat în spatele patului, în locul unei tăblii. Vei avea instant mai mult spațiu de depozitare pentru obiecte decorative și cărți. La IKEA găsești și rafturi pe care le poți monta ușor pe panou și tot felul de accesorii.

2. Noptieră cu sertare

Dacă ai o noptieră clasică cu puține sertare sau fără, poți să o schimbi când reamenajezi. O noptieră cu mai multe sertare mai mici te va ajuta să păstrezi lucrurile din ea mai organizate și nu îngrămădite. În plus, nu se vor mai rostogoli și amesteca când tragi de sertar.

3. Pune în dormitor un cărucior

În locul noptierei clasice mai poți pune un cărucior. Îți oferă trei niveluri de depozitare și-l poți muta cu ușurință când ai nevoie să faci curat în dormitor sau să vopsești pereții.

4. Buzunar textil pentru pat

Dar, până la urmă, chiar ai nevoie de o noptieră? Dacă ai un dormitor mic și spațiul nu-ți permite o noptieră sau oricare dintre variantele de mai sus, poți încerca un buzunar textil pentru pat. Poți depozita în el telecomanda, cartea, telefonul și ochelarii, sau orice alte obiecte mai mici care ajung de obicei să fie împrăștiate prin dormitor sau pe jos lângă pat.

5. Birou încastrat în perete

O variantă de economisire a spațiului, cât și pentru potențarea lui este să-ți faci un birou la comandă de-a lungul unui perete. Dacă vrei să economisești bani, poți cumpăra de la magazinele de construcții o poliță/placaj (sau mai multe) de lungimea peretelui pe care să o montezi singură. Cu mențiunea să discuți cu consilierii din magazin despre ce fel de susținere îți trebuie pentru ea, în funcție de greutatea lucrurilor care vor fi depozitate pe birou. Poți optimiza apoi spațiul dacă pui sub poliță cutii sau coșuri cu lucruri, iar pe ea cărți, obiecte decorative și materialele pentru lucru

6. Alege cutii în aceeași culoare

Cutiile de culoare portocaliu intens creează în dormitorul de mai sus un aspect unitar (în timp ce ascund obiecte mici). Alege cutii de depozitare într-o nuanță îndrăzneață și folosește-le și pe post de decorațiuni. Încearcă să alegi o nuanță care se regăsește în restul de amenajării.

7. Coșuri cu capac

Dacă ai o noptieră cu spațiu sub ea, poți pune un coș acolo. Alege un model – cum ar fi cele pentru rufe – îndeajuns de mare încât să încapă în el o pătură de rezervă. Obiectele pentru casă din fibre naturale sunt la mare căutare în perioada asta, așa că poți opta pentru un coș din ratan, nuiele sau iarbă de mare.

8. Alege un cufăr

Un alt truc de organizare pentru dormitor care servește și pe post de obiect decorativ este un cufăr integrat la picioarele patului. Dacă ai un cufăr moștenit de la bunici, îl poți integra în amenajare așa cum este, dacă îți place stilul vintage, sau îl poți recondiționa printr-un proces de upcycling.

9. Ia-ți un pat cu spații de depozitare

E de la sine înțeles că ordinea în orice cameră poate fi direct proporțională cu spațiile de depozitare. Cu cât ai mai multe spații funcționale de depozitat, cu atât vei ține mai ușor la distanță dezordinea și înghesuiala. Dacă urmează să amenajezi dormitorul, poți opta pentru un pat cu spații de depozitare. Iar dacă nu vrei să cumperi un pat nou, poți oricând să pui sub pat cutii de depozitare.

10. Măsuță de cafea cu nivel în loc de noptieră

Poți folosi în locul noptierei o măsuță de cafea cu nivel. Primul nivel este perfect ca să-ți depozitezi cărțile, revistele, ochelarii și altele, în timp ce păstrezi partea de sus mai aerisită, doar cu lucrurile esențiale, o carte de citit, un pahar de apă sau un ceas.

11. Depozitare textilă sub pat

Cutiile textile de depozitare sub pat ascund cu succes lucrurile și pot fi integrate ca decor dacă folosești unele într-o nuanță care se regăsește în amenajare. Un alt truc ar fi să folosești așternuturi și cuverturi lungi până în pământ ca să ascunzi cutiile de depozitare de sub pat.

12. Dulapuri înguste

Ai un dormitor mic și nu ai spațiu pentru un dressing? Poți optimiza spațiul dacă pui de-o parte și de alta a patului două dulapuri de haine înguste. Fiindcă asta înseamnă să renunți la noptiere, poți să montezi câte un raft pe latura dinspre pat a dulapului pentru veioză și obiecte mici.

Sursa: www.lovedeco.ro | Irina Gache

Similar Posts