Îmi place să fie curat și ordine în casă, dar nu îmi place și să fac constant curat. Amân cât pot sesiunile de șmotru general, dar mențin curățenie în casă prin câteva trucuri de om leneș. Îți povestesc de ele, poate te ajută.

1. Clătesc cana de cafea imediat după ce o folosesc

După ce termin de băut cafeaua, bag cana sub un jet de apă fierbinte. În felul ăsta nu rămân zaț și urme de lapte pe ea, care să se întărească și nu e nevoie s-o spăl. A treia zi evident că trec la una nouă, dar cu cât pot amâna mai mult momentul, cu atât sunt mai mulțumită.

2. Arunc resturile și torn apă caldă pe veselă imediat după ce termin de mâncat

În aceeași notă, dar un pic diferit: după ce mănânc îmi arunc resturile (micile bucăți de mâncare, coji etc) și clătesc farfuriile/tacâmurile înainte să le pun în chiuvetă. Detest când nu am timp sau stare o zi să spăl vasele și apoi e nevoie să frec mult și bine ca să scot petele uscate, așa că prefer să mă asigur că atunci când mă voi apuca de treabă o să am viața cât mai ușoară.

3. Am multe sertare și alte spații mici de depozitare

O comodă cu sertare în living, o masă cu spațiu de depozitare, noptiere în dormitor, cutii care să intre sub pat sau sub canapea, orice funcționează.

Am în cameră o comodă cu trei sertare în care îndes toate lucrurile ce nu își au locul în altă parte și mai am în bucătărie două sertare dedicate tot lor. Mă ucid chitanțele pe care trebuie să le pun în dosare, bateriile pe care le strâng pentru reciclare și toate celelalte lucrurile mici. Așa că le arunc în sertare și le sortez doar o dată pe lună (sau mai rar, dacă e să fiu cât pot de sinceră).

4. Pun o pungă pe masă atunci când gătesc

Este trucul meu preferat! Cunosc oameni care gătesc, mănâncă, își fac siesta și abia apoi strâng, cunosc oameni care fac curat pe măsură ce gătesc, apoi sunt eu: pun o pungă pe masă și curăț toate legumele în ea, arunc direct cojile de ou și orice altceva, iar la final MASA E GOALĂ și nu simt că mă copleșește haosul.

5. Pun lucrurile la loc pe măsură ce le folosesc

Când mă întorc de undeva, pun tot la locul lui, îmi împăturesc hainele sau le pun în coș, pun încălțămintea direct pe raft, ca apoi să mă pot pune liniștită în canapea fără să le am pe cap. Dar funcționează la fel cu vasele și condimentele, după ce gătesc, cu produsele de skin care, după ce îmi fac rutina etc.

6. Pun folie alimentară pe aragaz, pentru a-l curăța când am dispoziție

Când nu am dispoziție să spăl aragazul, dar este imperios necesar, pentru a-mi face treaba mai ușoară stropesc aragazul cu soluția de curățat și îl acopăr cu folie alimentară. În felul acesta las soluția să își facă treaba chiar și o zi și-o noapte până mă hotărăsc să îl șterg (pentru că da, doar la șters se ajunge după procesul îndelungat care a avut loc).

Și în ultimul rând, nu chiar un truc, dar un vis frumos: plănuiesc să investesc într-o mașină de spălat vase (cât de mică) și un aspirator robot care să strângă zilnic părul de pisică de pe jos.

Sursa: www.lovedeco.ro

Similar Posts