Dacă încă nu știai, majoritatea plantelor întră în perioada de repaus vegetativ pe perioada iernii, așa că îngrijirea acestora este deosebit de importantă, asta dacă vrei să te bucuri de flori și în următorul sezon cald.

Practic, este o perioada de refacere a plantelor după sezonul cald, în care au consumat resursele pentru a înflori. În perioada de repaus, plantele consumă mai puțină energie și se pregătesc pentru a da naștere noilor muguri de primăvară. Drept urmare, plantele nu au nevoie de multă atenție din partea ta, însă udarea este cea mai importantă. Trebuie să știi că acestea nu au nevoie de multă apă, așa că udarea se poate face la 1-2 săptămâni sau chiar mai puțin. Dacă o să pui prea multă apă, riști ca rădăcinile să putrezească sau favorizezi apariția mucegaiului.

Desigur, udarea plantelor depinde în funcție de fiecare specie, așa că ar fi bine să știi câte puțin despre cele mai populare. În primul rând, vom vorbi despre cactuși, deoarece foarte multe persoane au aceste plante în casă. Ei bine, pe perioada de repaus vegetativ, cactușii se udă o dată la 3 săptămâni, iar apa trebuie să fie neapărat la temperatura camerei și în cantități foarte mici.

Ficusul, dracena sau alte plante tropicale au nevoie de apă o dată la 2 săptămâni, dar în același timp trebuie să fie așezate într-un loc luminos. Mare atenție! Și aceste plante au nevoie de apă la temperatura camerei.

Orhideele sunt iarăși extrem de populare, așa că ar fi bine să știi că în perioada în care acestea nu sunt înflorite se vor uda o dată la 2 săptămâni. De asemenea, orhideele trebuie să stea la lumină în mod constant, așa că un pervaz este locul ideal.

Dacă ai mușcate sau azalee, atunci trebuie să știi că aceste plante se vor uda foarte rar, doar atunci când pământul este uscat. Dacă o să menții solul umed, riști ca rădăcinile plantelor să putrezească sau favorizezi apariția mucegaiului. La fel trebuie să procedezi și cu begoniile.

Atunci când punem prea multă apă la plante ar trebui să fim atenți și la semne. Drept urmare, o plantă care primește o cantitate mare de apă va avea frunzele ofilite, frunzele tinere se vor îngălbeni, bobocii se ofilesc și creșterea frunzelor se va opri.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *