Îți propunem să descoperi 10 alimente care nu te îngrașă, fiind sățioase, bogate în fibre, vitamine și minerale, dar totodată sărace în calorii.
Fasolea păstăi
Foarte gustoase, bogate în fibre și antioxidanți, păstăile se gătesc foarte ușor și se pot asorta variatelor preparate, putând fi consumate chiar și în salate. Păstăile sunt sățioase, gustoase și nu îngrașă!
Varza
Crudă sau murată, varza reprezintă un aliment prieten microbiomului uman, fiind bogată în fibre, în prebiotice, dar și în minerale, vitamine și antioxidanți. Săracă în calorii, varza devine un bun aliat al siluetei și este recomandată în dietele pentru pierderea în greutate.
Spanacul
Bogat în fier, în fibre prebiotice, potasiu, alte minerale și vitamine, spanacul este sărac în calorii și foarte ușor de consumat. Fie se prepară termic, fie se consumă crud în salate sau în smoothie, spanacul rămânnând în recomandările de rutină ale nutriționiștilor.S
Salată verde
Frunzele de salată găzduiesc numeroși fito-nutrienți necesari pentru un metabolism optim. Frunzele proaspete sunt o valoroasă sursă de vitamine și minerale, flavonoizi și fibre, conferind un gust de neînlocuit salatelor de crudități. Salata verde conține și vitamina C, susține imunitatea, accelerează metabolismul și este recomandată în dieta celor care doresc să piardă în greutate.R
Rădăcinoasele
Rădăcinoasele, precum țelina, morcovul, rădăcina de pătrunjel sau păstărnac, sfecla roșie, ridichi – toate acestea sunt prietene cu silueta, dar și cu sănătatea. Cele mai rapide rețete sunt salatele de rădăcinoase, însă atenție la dressing – cel mai recomandat este iaurtul. Acesta este un aliment complex, bogat în probiotice, sățios și totodată sărac în calorii.
Fasolea
Dacă nu adăugăm o cantitate prea mare de ulei sau carne grasă în preparatele care conțin fasole, atunci cu siguranță ne putem bucura de o rețeta delicioasă și totodată săracă în calorii. Fasolea o găsim în diferite culori, cu arome variate. Fasolea este o sursă bună de proteine, riboflavină, niacină, vitamina B6, fier, fosfor și potasiu. În plus, fasolea are un conținut ridicat de vitamina C, tiamină, acid folic și magneziu.
Mazărea
Mazărea conține o cantitate importantă de fibre ce aduce beneficii bunei funcționari a sistemului nostru digestiv. Mazărea mai este bogată în vitamine și minerale, flavonoide și antioxidanți, în proteine, fiind totodată foarte săracă în calorii. Așa cum spuneam mai sus, mazărea ajută digestia, aduce un aport important de minerale și vitamine organismului (are un conținut însemnat în fier), este recomandată pentru scăderea riscurilor de boli cardiovasculare, susține sănătatea ochilor și ajută imunitatea.
Peștele
Bogat în acizi grași omega, în fosfor, calciu, proteine și grăsimi bune, peștele este recomandat a fi consumat săptămânal.
Oul
Oul este considerat a conține cele mai bune proteine – clasa I – fiind totodată bogat în vitamine, minerale, grăsimi bune și antioxidanți. Dacă în trecut se credea că consumul de ouă ar duce la creșterea colesterolului în sânge, astăzi aceste informații au ajuns doar un mit, fiind detronate de studiile moderne în domeniul nutriției.
Oul poate fi consumat în majoritatea dietelor, cu excepția celor vegane sau celor pentru alergii (alergia la ou), făcând parte din cele mai celebre regimuri, cum ar fi cel mediteraneean, ketogenetic, paleo, iar oul de prepeliță cu precădere poate fi consumat și în dieta pentru intoleranță la histamină.
Conopida
Deși nu o găsim mereu pe piață, ar trebui să nu ratăm ocazia de a o cumpără atunci când este în sezon. Conopida este foarte săracă în calorii, însă este bogată în fibre, fiind considerată unul dintre alimentele care contribuie la buna funcționare a inimii, la menținerea echilibrul hormonal, sănătății ochilor și buna funcționare a sistemului digestiv.
Sursa: www.kudika.ro