Cea mai enervantă problemă pe timp de vară, după țânțari, rămân muștele. Știm că aceste insecte se înmulțesc foarte repede, sunt gălăgioase, transmit boli și câteodată înțeapă. Iată cum să scapi de muște și cum poți preveni apariția acestora.

Conform specialiștilor, insecticidele reprezintă cea mai bună metodă de a scapă de muște. Nu vorbim despre spray-uri, ci despre acele insecticide pe care le dizovlăm în apă și apoi le aplicăm folosind un pulverizator. Poți folosi Quick Bayt sau CY10.

Încearcă să pulverizezi insecticidul pe toate locurile pe unde știi că muștele se adună, cum ar fi geamuri, uși sau corpuri de iluminat. Știm că muștelor le plac locurile calde, așa că folosind insecticidul pe acestea, le vei îndepărta numaidecât.

Dispozitivele cu lumina UV sunt și ele eficiente, pentru că insectele sunt atrase de lumina ultravioletă, iar când se apropie de grilajul electric mor instantaneu. De asemenea, aceste dispozitive sunt eficiente și la țânțari, așa că pe timp de vară vă veți bucura de liniște.

Bineînțeles, dacă nu vreți să aplicați metodele de mai sus, există și câteva metode naturiste pentru a scăpa de muște pe timp de vară.

  • Ca și țânțarii, muștele nu suportă lavanda, așa că poți cumpăra flori de lavandă pe care le poți pune prin casă și așa te asiguri că aceste insecte nu te vor mai deranja.
  • Castravetele este respins și el de muște, așa că taie felii și așează-le prin diverse locuri din casă. Insectele vor înceta să mai apară.
  • Și ierburile aromatice sunt extrem de eficiente în lupta cu muștele, așa că folosește menta sau busuiocul și vei observa cum insectele nu te vor mai deranja.
  • Uleiurile de eucalipt, de lavandă sau de mentă, îndepărtează și ele insectele.
  • Dacă vrei să faci și o capcană pentru muște, trebuie să folosești 1-2 linguri de miere, apă și săpun. Toarnă acest amestec într-o sticlă a cărei parte de sus o vei tăia și o vei așeza invers. Insectele vor intra, însă nu vor mai putea ieși.
  • Uleiul de camfor sau tabletele puse pe o suprafață caldă îndepărtează muștele, însă mare grijă dacă sunteți gravidă sau o femeie gravidă este în apropierea acestora, pentru că această metodă nu este indicată în acest caz.
  • Gospodinele mai folosesc și o jumătate de lămâie pe care o ornează cu căței de usturoi, iar această metodă este și ea eficientă, pentru că muștele nu mai apar. Dacă nu ai usturoi, mai poți înfige și câteva cuișoare în lămâie.
  • Dacă vrei să îndepărtezi muștele din bucătărie, toarnă puțin oțet pe o plită sau o tavă încinsă. Mirosul degajat de acesta va goni muștele din încăperea respectivă.
  • O soluție de scorțișoară combinată cu un litru de apă este un remediu naturist împotriva muștelor. Pulverizează acest amestec prin cameră și o să vezi că muștele dispar.
  • Dacă arzi frunzele de nuc într-un bol de sticlă sau de inox, fumul care se împrăștie în cameră va goni muștele datorită concentrației de iod.
  • Și vinul alb este eficient în lupta cu muștele, dar doar dacă este adăugat în pahar și detergent de vase. Muștele vor veni la vin, însă nu vor mai putea să iasă și se vor îneca în soluția de curățat.
  • Uleiul esențial de dafin va fi folositor atunci când vrei să alungi muștele din casă ta. Trebuie doar să stropești un șervețel de hârtie cu ulei de dafin și să îl lași în camera respectivă. O să vezi că insectele nu vor mai sta în casă.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *