Cum să salvezi plantele uscate? Aceasta este o întrebare foarte bună, așa că o să îți spunem care sunt exact plantele pe care le mai poți salva.

În primul rând, ar trebui să știi că plantele uscate mai pot fi salvate doar în cazul în care lipsa de apă nu a afectat foarte mult rădăcinile. Dacă acest lucru s-a întâmplat, avem o veste proastă pentru tine: plantele nu mai pot fi readuse la viață.

De regulă, plantele care sunt afectate de lipsa de apă încep să aibă probleme la frunzele mai bătrâne, iar apoi și cele tinere sunt afectate. Frunzele se fac galbene înainte să se usuce și se rup singure.

De obicei, suntem tentați să punem o cantitate mare de apă plantelor uscate, însă trebuie să reții faptul că o cantitate prea mare de umezeală poate stresa planta și rădăcinile pot fi afectate. Primul pas este să pui o cantitate mică de apă!

După aceea, udă foarte bine planta o dată pe săptămână, mai ales în sezonul de vegetație. Astfel, îi acorzi timp pentru a se odihni și a respira înainte de a o uda din nou.

În același timp, plantele uscate au nevoie și de fertilizator, însă și acesta trebuie utilizat cu grijă. Îți recomandăm să folosești un fertilizator organic, mai puțin puternic. De asemenea, ar trebui să optezi pentru un îngrășământ cu eliberare treptată.

Folosirea îngrășământului este asemănătoare cu udatul, dacă vei folosi o cantitate prea mare vei face mai mult rău. Ține minte că plantele fertilizate în exces au nevoie de și mai multă apă, așa că nu este cazul.

După ce ai udat planta și ai fertilizat-o, ar trebui să mai faci și o mulcire a solului. Adaugă un strat de 8-10 cm de mulci pentru a te asigura că pământul va rămâne umed și va hrăni rădăcinile.

În cazul în care sunt buruieni în ghiveci, ar trebui să le scoți, pentru că acestea iau umezeala și nutrienții din pământul plantei.

O să îți mai spunem un mic secret! Dacă plantele au căpătat o culoare maronie, îți sugerăm să le tăi, astfel încât să mai rămână o înălțime de aproximativ 5 cm. Cu puțin noroc, o să observi cum planta începe să renască.

Totuși, dacă temperatura este încă mare, nu trebuie să o tai pentru că părțile uscate o să protejeze planta de căldură și lumina soarelui.

La final, îți mai spunem că ar trebui să mai ai grijă și la boli ori dăunători. Plantele stresate din cauza lipsei de apă sunt mai sensibile și pot fi infestate rapid!

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *