Dacă te confrunți cu dureri menstruale puternice în fiecare luna, probabil că ai încercat deja o mulțime de remedii. Nu îți promitem că această varianta te va scapă brusc și definitiv de dismenoree. Totuși, îți putem garanta că, dacă vei consumă un smoothie antiinflamator zilnic, cu o săptămâna înainte de menstruație și în timpul acesteia, te vei simți mult mai bine decât până acum!

Înainte de toate, trebuie să îți spunem un lucru foarte important. Dacă durerile tale sunt insuportabile și se repetă de multă vreme, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să consulți un medic ginecolog.

De ce este acest smoothie antiinflamator?

Probabil că te întrebi ce anume din rețeta ajută la diminuarea durerilor menstruale. Ei, bine, este vorba despre mai multe elemente. În primul rând, turmericul se află printre cele mai puternice antiinflamatoare naturale existente. Substanță să activă, curcuma, nu numai că întărește sistemul imunitar, dar te și ajută să scapi de inflamație și dureri.

De asemenea, și ghimbirul contribuie foarte mult la diminuarea durerilor, luptând împotriva inflamației și ajutând corpul să se relaxeze.

Nu în ultimul rând, chiar dacă vei bea acest mix zilnic, înainte de menstruație, trebuie să știi și că restul alimentației va avea un cuvânt de spus. Încearcă să eviți zahărul rafinat, lactatele, glutenul și cafeaua, măcar câteva zile înainte de apariția menstrei. Vei observă cum durerile se diminuează sau chiar dispar!

Ingrediente pentru un smoothie antiinflamator eficient și delicios:

  • o banană medie, coaptă bine
  • 1/2 dintr-un mango
  • 2-3 cm dintr-o rădăcina de ghimbir (sau o linguriță de ghimbir pudra)
  • o linguriță de pulbere de turmeric
  • 250 ml lapte vegetal (de migdale, cocoș, orez, soia sau quinoa)
  • un praf de piper proaspăt rasnit

Cum se prepară un smoothie antiinflamator:

Curată fructul de mango de coajă și folosește doar jumătate. Taie fructul în cubulețe și pune-l în blender.

Dacă vrei un smoothie dulce, folosește o banană foarte coaptă. Cele cu pete maro sunt perfecte! Îndepărtează coajă și pune banană în vasul blenderului, alături de mango.

Urmează să cureți ghimbirul. Pentru a nu îndepărta un strat prea gros, utilizează o lingură sau o linguriță, cu care vei îndepărta ușor și treptat coajă maronie. Pune bucată de ghimbir în blender, apoi adaugă turmericul și praful de piper. Acesta din urmă ajută la asimilarea curcumei, substanță activă din turmeric.

La final, adaugă laptele vegetal și pulsează, până când obții o compoziție omogenă. Toarnă smoothie-ul în pahar și consumă-l imediat, pentru a profită la maximum de toți nutrienții!

Sursa: www.andreearaicu.ro

Similar Posts