Dacă ai găsit bradul perfect pentru Crăciun, atunci ar fi bine să știi cum să îl faci să reziste pe toată perioada sărbătorilor. Folosind aceste sfaturi nu va fi foarte greu, însă trebuie să iei în considerare câteva lucruri.

În primul rând, trebuie să alegi bradul cu atenție atunci când îl cumperi. Scutură-l un pic și vezi dacă din acesta cad ace. Dacă acesta este proaspăt tăiat, atunci doar câteva trebuie să cadă, așa că mare atenție la acest aspect. Atunci când îl scuturi și cad multe ace, înseamnă că bradul este uscat deja și ar trebui să îți îndrepți atenția către altul, asta dacă vrei să te bucuri de el o perioadă cât mai îndelungată.

Înainte să instalezi pomul de Crăciun este foarte important să tăi o mică bucățică din baza trunchiului, de aproximativ 1-2 cm grosime. Acest lucru este necesar pentru ca bradul să poată absorbi apă.

Și dacă tot am vorbit despre apă, trebuie să știi că bradul trebuie pus în apă, asta dacă nu vrei să îl impodobesti imediat după cumpărare. Un brad poate absorbi în primele 24 de ore aproximativ 2-3 litri de apă sau chiar mai multă!

Suportul în care pui bradul este iarăși foarte important. Îți recomandăm să găsești unul în care poți să pui apă și cu o capacitate de 2-3 litri. Bineînțeles, trebuie să cumperi unul în funcție de dimensiunile bradului pe care îl ai.

Pentru a menține bradul proaspăt, cheia este să îi pui apă proaspătă zilnic. Apă îl va ajută să își păstreze mirosul, dar în același timp îl va ajuta să mențină acele proaspete și să întârzie căderea acestora. Mare atenție! Aproximativ 2-3 cm din trunchi trebuie să fie acoperit tot timpul de apă.

Bineînțeles, bradul va trebui pus într-un loc răcoros din casă. Ține-l departe de sursele de căldură precum șemineele sau caloriferele. Mai mult, bradul trebuie ținut departe și de lumina soarelui sau dacă nu poți face asta, asigură-te că draperiile sunt trase.

Și instalația cu care îl decorezi este foarte importantă, așa că îți sugerăm să folosești becuri LED pentru că acestea nu generează căldură. Mai mult decât atât, acestea sunt și mai ieftine, așa că mare atenție și la acest aspect!

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts