Principalele beneficii ale unui antrenament zilnic nu se rezumă doar la păstrarea unei greutăți optime și a unei stări bune de spirit, ci ajută și la reducerea riscului de a dezvolta boli cronice, îmbunătățește calitatea somnului, încetinește procesul de îmbătrânire, reduce stresul și depresia și crește gradul de atenție și concentrare.

Așadar, nu ar fi deloc greșit să alegeți un colț al casei pe care să îl transformați într-o mică sală de sport. Dacă sunteți începător, dar vă doriți cu ardoare să includeți mișcarea în viața voastră, urmați câteva sfaturi ce se vor dovedi extrem de folositoare.

1. Cumpărați echipamentul minimum necesar
Pe lângă îmbrăcămintea adecvată de care veți avea nevoie, precum bustiere sport, colanți și tricouri din materiale confortabile, veți mai avea nevoie de două gantere, benzi elastice de rezistență și o saltea. Aceste accesorii se vor dovedi extrem de folositoare și vă vor ajuta să puteți alege o varietate de exerciții.

2. Faceți încălzire
Este foarte important să vă încălziți înainte de a începe seria de exerciții. Acest lucru vă poate ajuta să evitați anumite probleme, precum cârceii, întinderile musculare sau durerile de după antrenament. Începeți cu câteva mișcări aerobice, cum ar fi rotirea capului în sensul acelor de ceasornic și invers, rotirea antebrațelor și a brațelor, îndoiri ale coatelor, rotirea încheieturilor, dar și forfecări orizontale și verticale și ridicări ale trunchiului la 90 de grade.

3. Acordați importanță hidratării
Consumul de lichide este esențial în timpul antrenamentului tocmai pentru a menține ritmul și pentru a obține performanțe optime. Dacă nu vă hidratați corespunzător, riscați să aveți un randament scăzut și, de asemenea, să obosiți mult mai repede. Exercițiile zilnice nu trebuie să reprezinte o greutate și neplăcere, ci din contră.

4. Aveți grijă la dietă
Pentru a vă ajuta în dezideratul de a face sport zilnic, încercați să optimizați dieta alimentară. Așadar, includeți carbohidrați, care sunt deosebit de importanți pentru a da forță mușchilor, și proteine, care formează masa musculară. De asemenea, pentru a avea rezultatele dorite, încercați să mâncați o masă completă, care să conțină carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase, cu 2-3 ore înainte de antrenament.

5. Alegeți exerciții diferite
Nu există nimic mai dăunător ca monotonia, așadar încercați să faceți exerciții diferite în fiecare zi. Varietatea este esențială în menținerea unui stil de viață sănătos, așadar explorați opțiunile. Fie că alegeți să lucrați într-o zi brațele, în altă zi picioarele, bustul sau fesierii, important este să nu realizați zilnic același antrenament.

De asemenea, pentru un mai bun randament, instalați-vă o aplicație de fitness pe telefon tocmai pentru a beneficia de noi idei de antrenament. În plus, vă puteți înscrie în anumite programe online, care au un orar foarte clar.

Sursa: www.kudika.ro

Similar Posts