Nu mereu avem posibilitatea să călătorim în locurile pe care ni le-am dori cu ardoare să le vizităm, iar de acest lucru ne-am dat seama mai ales în pandemie. Însă, putem explora destinațiile la care visăm cu ajutorul filmelor, așa cum sunt și cele de mai jos, care te pot face să uiți pentru câteva momente de realitate și să descoperi orașe și peisaje surprinzătoare.

1. Babel (2006)

Filmul Babel al regizorului mexican Alejandro González Iñárritu e plasat în patru locuri diferite din lume, mai precis Maroc, Mexic, Statele Unite și Japania. După ce are loc o tragedie, viețile a patru familii care trăiesc pe trei continente diferite sunt schimbate radical. Pelicula ne arată cum oamenii ajung să fie uniți de un eveniment nefericit, deși între ei nu exista o legătură foarte mare.

2. Midnight in Paris (2011)

În filmul Midnight in Paris, un scriitor american sosește la Paris însoțit de logodnica lui. Într-o noapte, în timp ce se plimbă pe străzi, se trezește în mod misterios transportat în anii 1920. Pelicula ne prezintă o atmosferă care te va determina să te îndrăgostești de toate colțurile Parisului.

3. Y tu mamá también (2001)

În această dramă mexicană, doi prieteni adolescenți, Julio și Tenoch, decid să pornească împreună într-o călătorie atunci când prietenele lor pleacă în Italia. La o petrecere, o întâlnesc pe Luisa, o femeie care s-a plictisit de viața ei și ajunge să îi însoțească pe cei doi băieți. Pe parcursul acestei escapade, alături de peisajele impresionante din Mexic, băieții descoperă dragostea și explorează viața de adult.

4. The Darjeeling Limited (2007)

La un an după moartea tatălui lor, trei frați pornesc într-o călătorie prin India la bordul trenului Darjeeling Limited care străbate țara de la un capăt la altul. Când certurile lor sunt tot mai aprinse, sunt forțați să părăsească trenul și trebuie să înceapă o călătorie care nu se afla în planurile lor. Toată această escapadă au făcut-o în încercarea de a-și reface legătura.

5. The Motorcycle Diaries (2004)

În Motorcycle Diaries, Che Guevara face o călătorie pe o motocicletă în America în Sud, când încă era student la medicină, alături de prietenul său, Alberto Granado. Părăsesc Buenos Aires pentru a merge să cunoască și să înțeleagă diversitatea culturală și socială a continentului. Cu ocazia asta, e martorul contrastului dintre peisajele impunătoare și modul de viață al locuitorilor pe care îi cunoaște.

6. The Beach (2000)

Richard, jucat de Leonardo DiCaprio, pornește într-o aventură spre Thailanda. Acolo întâlnește un bărbat care îi spune o poveste despre o plajă care nu a fost niciodată vizitată de turiști. Astfel că, ajung să călătorească acolo, însă acea plajă ascunde destule secrete. Plaja Maya Bay, acolo unde s-a filmat această peliculă, a trebuit să fie închisă la începutul anului 2019 pentru a evita pagubele produse de turismul excesiv.

7. Australia (2008)

Cu puțin timp înainte de al Doilea Război Mondial, o aristocrată călătorește în Australia pentru a primi drept moștenire o fermă. Însă acea proprietate va fi amenințată și va face echipă cu un fermier, care o ajută să ducă vitele în alt oraș. În mod inevitabil, de aici începe o poveste de dragoste, care nu a fost ocolită de tensiuni. Vizitează împreună peisaje spectaculoase din toată țara, care te vor încânta și pe tine.

8. Eurotrip (2004)

După ce a fost părăsit de iubita lui, un absolvent de liceu decide să plece împreună cu prietenii săi într-o aventură în Europa. Călătoria lor prin Europa e presărată cu momente distractive. Pelicula a fost filmată în mai multe locuri, cum ar fi Germania, Anglia și Vatican.

9. Roman Holiday (1953)

Audrey Hepburn joacă rolul unei prințese europene care își dorește să scape de obligațiile sale. Un jurnalist se preface că nu o cunoaște și se oferă drept ghid prin Roma. Călătoresc cu Vespa și ajung prin locuri celebre, printre care Colosseum, Piazza de Spagna, Fontana di Trevi și Piazza Venezia.

10. The Way (2010)

După ce află că fiul său și-a pierdut viața într-o furtună din Munții Pirinei, un bărbat văduv din California merge în Franța. Ajuns acolo, descoperă că fiul său mergea pe Camino de Santiago și decide să termine traseul în memoria lui. Martin Sheen și nepotul său, fiul lui Emilio Estévez, au parcurs acest drum în 2003, iar călătoria lor a stat la baza acestui film. Pelicula e regizată de Emilio Estévez, iar tatăl său, Martin Sheen, îl joacă pe Tom, personajul principal.

Sursa: www.elle.ro | Braslasu Iulia

Similar Posts