În acest articol îți vom prezenta șase dintre cele mai interesante și utile gadget-uri pe care ar trebui să le ai în mașină.

Kit auto Bluetooth

Dacă mașina pe care o deții nu este dotată cu un sistem Bluetooth integrat, poți cumpăra un kit auto de acest gen. Prin montarea acestuia în mașină îți vei putea conecta smartphone-ul astfel încât să poți vorbi relaxat în regim „hands free”.

Vei putea efectua și primi apeluri fără să mai folosești învechitele căști Bluetooth, iar conversația va fi redată în boxele sistemului audio al mașinii.

Cameră video de bord

Un astfel de dispozitiv este binevenit oricând ținând cont de câte se pot întâmpla în trafic.

O cameră video de bord te poate salva atunci când ești implicat într-un eveniment rutier provocat de un alt șofer.

În același timp, în cazul în care ți-a fost vandalizată mașina fie în fața blocului, fie la serviciu, te va ajuta la depistarea persoanelor care au făcut acest lucru.

Suport pentru telefon

Un astfel de suport este realizat din cauciuc sau din plastic și poate fi magnetic, cu ventuză sau pentru gurile de ventilație. Ele sunt ajustabile, astfel încât le poți utiliza pentru o gamă variată de device-uri.

Foarte important, prin folosirea unui astfel de dispozitiv vei putea să fii 100% concentrat pe condus.

Încărcător auto pentru telefon

Atunci când călătorești pe distanțe lungi, telefonul mobil este extrem de util mai ales în situații neprevăzute cum ar fi o pană sau un accident rutier.

Pentru asta este important să ai în mașina ta un încărcător auto, fie unul clasic cu fir, fie unul wireless.

De asemenea, nu ar fi rău ca, la un moment dat, să-ți achiziționezi o baterie externă de mare capacitate.

Alarmă anti-adormire la volan

Una dintre cauzele producerii celor mai grave accidente rutiere este adormitul la volan. De aceea, a fost conceput și lansat nu demult un dispozitiv care se dovedește extrem de eficient.

Acest gadget este gândit astfel încât să-l avertizeze pe șofer atunci când este pe cale să adoarmă. Dispozitivul este prevăzut cu un senzor de poziție, care se poartă pe deget ori la ureche – asemenea căștilor Bluetooth.

Când acest senzor identifică o pierdere de concentrare a celui aflat la volan, se va declanșa o alarmă care va suna în continuu și îl va dezmetici pe cel de la volan, evitându-se, astfel, producerea unor evenimente ce pot avea urmări foarte grave.

Kit pornire mașină cu baterie externă

Se întâmplă uneori ca bateria mașinii să te lase când ți-e lumea mai dragă, fix în cele mai nepotrivite momente.

Pentru a evita un astfel de moment, mai ales dacă te afli în vacanță sau într-o deplasare în interes de serviciu, îți recomandăm să achiziționezi un kit de pornire cu acumulator extern.

Bateria externă a acestui dispozitiv este similară cu cele pe care le folosim pentru încărcarea telefoanelor mobile și poate reprezenta o sursă de energie pentru aceste device-uri.

Kit-ul este gândit astfel încât să transmită un impuls electric care ajută mașina să repornească chiar și atunci când acumulatorul a pierdut energie.

Sursa: www.promotor.ro | Mihai Morcovescu

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *