Atunci când apar primele simptome ale răcelii, unii apelează rapid la medicamente, alţii cred că singurul lucru pe care pot să-l facă este să stea în casă şi să se odihnească. Iată, însă, că un reputat expert a găsit o soluţie pentru a învinge răceala în 24 de ore.
Profesorul Ron Eccles, de la Universitatei Cardiff, a găsit soluţia pentru a învinge răceala într-o zi, scrie Daily Mail. Iată care sunt recomandările acestuia!
Ora 07.00 – FĂ UN DUŞ FIERBINTE
Când te trezeşti dimineaţa simţindu-te groaznic din cauza răcelii, există mari şanse să nu vrei să te îndrepţi spre baie imediat. Dar, un duş fiebinte ar putea fi chiar soluţia cea mai bună. Apa fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfunda sinusurile.
Ora 08.00 – UN MIC DEJUN COPIOS
Alimentele alese pentru meniul zilei sunt esenţiale în drumul spre recuperare. Este recomandat un suc de portocale, pentru aportul necesar de vitamina C, precum şi o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi.
De asemenea, este esențial să bei suficientă apă în această zi și în cele ce vor urma. Nu doar că vei înlocui fluidele pierdute din cauza simptomelor specifice răcelii, dar vei menține hidratate nasul și gâtul. Îmbunătățește efectele hidratante adăugând în apă felii de lămâie, ghimbir sau câteva picături de extract de echinaceea.
Ora 10.00 – BAIE DE ABURI PENTRU FAŢĂ
Răceala este însoţită de cele mai multe ori de un nas înfundat sau, şi mai rău, de blocarea sinusurilor, ceea ce ar putea conduce la apariţia durerilor de cap. O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult. În acest moment, putem apela şi la medicamente, precum paracetamol, aspirină sau sirop de tuse.
Ora 12.00 – FĂ O PLIMBARE
S-ar putea să nu vrei să înfrunţi frigul de afară, dar o plimbare scurtă înainte de masa de prânz îţi poate îmbunătăţi starea de psihic şi întări sistemul imunitar. Nu te îngrijora că ţi-ar putea face mai rău.
Ora 13.00 – UN PRÂNZ SĂNĂTOS
Este nevoie de un prânz sănătos, supa de legume, carnea slabă de pui şi o salată fiind o soluţie optimă. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar pentru ca organismul să poată răspunde la virus.
Ora 15.00 – E TIMPUL PENTRU ODIHNĂ
Ceaiurile din plante şi lichidele fierbinţi ajută la fluidizarea mucozităţilor şi la eliminarea acestora. Iar un pahar de suc proaspăt de portocale nu va avea efect imediat, dar va creşte nivelul de vitamina C care este benefic pentru îmbunătăţirea imunităţii în timpul următoarelor zile.
Ora 18.00 – MĂNÂNCĂ CEVA PICANT
La cină se recomandă o mâncare picantă. Ingredientele precum ghimbir, usturoi, ceapa sau ardei iute sunt recunoscute pentru proprietăţi antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curăţa sinusurile.
Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural care ne poate ajuta să fentăm afecțiunile de sezon. Acesta conține o serie de nutrienți, alături de vitamine și minerale, dar și fitochimicale, de care virușii par că se feresc. Ceapa, pe de altă parte, are și ea o mulțime de beneficii, printre care reducerea senzație de inflamație la nivelul cailor respiratorii, dar și de calmare a tusei. Este un antiseptic excelent, care luptă împotriva bacteriilor și a toxinelor din corp. În plus, leguma bogată în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu mai are un efect pe care cei mai mulți nu îl cunosc: este cel mai bun somnifer natural, fără efecte secundare și fără riscuri în ceea ce privește dependență!
Ora 20.00 – O BAIE FIERBINTE
E bine să închei ziua cu o baie fierbinte, pentru a linişti muşchii încordaţi. Aburii ar putea fi lovitura fatală pentru răceală.
Ora 22.00 – DIN NOU ODIHNĂ
Este important pentru organism să-şi reîncarce bateriile şi un somn bun te va ajuta să-ţi recapeţi puterile. Pentru a avea o imunitate bună este bine să existe un tipar în privinţa somnului. Sunt de evitat seara băuturile precum cafeaua sau alcoolul.
Sursa: www.mediafax.ro | Paula Rusanu