Masajul de relaxare este o binecuvântare dacă ne simțim stresați, obosiți sau dacă avem, pur și simplu, nevoie de o porție de răsfăț senzorial. Ți-am pregătit câteva informații utile dacă și tu faci parte din clubul persoanelor pentru care “masaj” rimează cu “relaxare supremă”.

În primul rând, ține cont că masajul nu este un răsfăț costisitor. Sigur, poți apela și la serviciile unui maseur profesionist, însă când vorbim despre relaxare, probabil mai toată lumea se simte cel mai bine acasă, alături de cineva drag. Drag și dispus să facă un masaj!

Regula nr. 1

Un masaj bun trebuie să dureze cel puțin o jumătate de oră. Este timpul minim de care corpul nostru are nevoie pentru a intra într-o stare de relaxare reală. Dacă faceți masajul acasă, porniți cronometrul! S-ar putea ca persoana care te masează – fără să fie de meserie – să simtă că obosește după primele zece minute. Nu opriți masajul, doar faceți mișcări mai lejere, care permit musculaturii mâinii să se odihnească și totuși sunt percepute ca atingeri blânde, vindecătoare.

Regula nr. 2

Creează atmosferă! Masajul poate fi nu doar un răsfăț al simțului tactil, ci și al mirosului și al auzului. Alege un playlist care să te relaxeze și să îți placă, fie că pui piesele tale preferate (evident, nu pe cele mai ritmate. De preferat ar fi o muzică menită să te liniștească). Fie alegi de pe youtube o selecție de muzică ambientală special creată pentru o atmosfera perfectă pentru masaj.

O lumânare parfumată îți va crea și lumina perfectă, pentru că masajul de relaxare se realizează întotdeauna în semiîntuneric și va servi inclusiv pe post de aromaterapie.

Regula nr. 3

Spune ce îți place, unde te doare, unde te simți încordat. Comunicarea cu persoana care te masează este esențială. Dacă mergi la un salon, ai varianta să întâlnești un maseur atent la nevoile clienților săi. Acesta te va întreba care sunt zonele cele mai tensionate, ce îți place, ce simți că îți face bine. Când un maseur își urmează pur și simplu ritualul, fără să țină cont de preferințele tale, este cazul să mai cauți! Dacă ești acasă și iubitul, soțul sau o prietenă se află pe post de maseur, indicațiile tale vor și apreciate și luate în calcul. De cele mai multe ori, o persoană care îți face masaj de drag nu are idee ce tehnici să folosească și totul este, mai degrabă intuitiv. De aceea, ca în mai toate părticelele vieților noastre, comunicarea este cheia spre succes.

Regula nr. 4

Alege cu maximă atenție produsele pe care le folosești! Masajul este o ocazie să îmbunătățești aspectul și starea pielii. Alege câteva “comori” pe care le vei avea la îndemână atunci când ai nevoie de un masaj sau când răsfeți pe cineva cu unul. Pentru eficientă maximă, înainte de masaj fă un dus călduț și exfoliază bine pielea.  Ce poate să te facă să te relaxezi mai bine decât un ulei de corp destinat pielii delicate a bebelușilor? Uleiul hidratant Johnson Baby este formulat cu grijă maximă și ingrediente organice, de care putem să ne bucurăm, de fapt, la orice vârstă. Perfect pentru un masaj relaxant și un pui de somn ca-n copilărie!

Regula nr. 5

Găsește cea mai comodă variantă atât pentru cel masat, cât și pentru maseur! Nu vorbim acum despre maseurii profesioniști, care au acele mese maaagice! Vorbim de noi, oamenii care au în casă paturi normale. Acestea sunt destul de incomode pentru cel masat pentru că trebuie să își țină capul într-o parte și disturbă simetria musculaturii, dar și pentru cel care masează pentru că nu are acces dintr-o poziție comodă. O variantă este să așterni pe podea o pătură foarte groasă. Astfel, coloana stă dreapta, iar maseurul își poate schimba poziția cu mai multă ușurință decât dacă stați pe un pat. Respectă și temperatura ideală, care este în jur de 20-24 grade Celsius. Aerisește bine încăperea și nu uita, relaxarea vine din interior, dar nici un masaj bun nu strică!

Sursa: www.sole.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *