Ridurile sunt o parte a îmbătrânirii – și a vieții. În timp ce ne așteptăm la riduri pe măsură ce îmbătrânim, câteodată acestea apar timpuriu. Obiceiurile tale pot grăbi apariția ridurilor, așa că este bine să știi ce trebuie să elimini din rutina ta zilnică.

Fumatul
Fumatul este cea mai comună cauză a apariției ridurilor. Elimină țigările și scapă de riduri!

Dieta
Ești ceea ce mănânci! Dacă vrei să îți păstrezi sănătatea și tinerețea pielii ai grijă ce alimente consumi. Produsele cu foarte mult zahăr nu-ți afectează doar greutatea, ci te pot face să arăți și mai bătrână. În urma unui proces numit glicare, moleculele de zahăr se prind de proteine (inclusiv colagen), făcându-le rigide. Acest lucru duce la scăderea elasticității pielii, cauzând apariția liniilor fine și a pungilor de sub ochi.

Zahărul rafinat și alți carbohidrați simpli declanșează inflamarea organismului prin creșterea foarte mare a nivelului insulinei. Această inflamație produce enzime care descompun colagenul și elastina, ceea ce duce la deformare și la apariția ridurilor. Așadar, renunță la zahărul rafinat și la carbohidrații simpli – pielea îți va mulțumi!

Consumul de alcool
Orice tip de alcool deshidratează, ceea ce înseamnă că pielea ta nu va fi foarte odihnită și proaspătă a doua zi. În timp, din cauza deshidratării, aceasta își va pierde elasticitatea și se vor forma ridurile. În plus, alcoolul poate avea un impact negativ asupra nivelului de vitamina A, un antioxidant important pentru pielea și corpul tău. În același timp, această vitamină este vitală pentru regenerarea unor noi celule și pentru producerea colagenului. Atunci când nivelul lui este scăzut, pierzi elasticitatea pielii. Colagenul și elasticitatea păstrează pielea suplă, întinsă și tânără.

Guma de mestecat
Guma de mestecat produce un tip de rid des întâlnit în partea inferioară a gurii. În plus, poate cauza alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, este un obicei la care poți renunta ușor pentru a-ți păstra pielea frumoasă.

Neîndepărtarea machiajului
Dacă te culci fără să te demachiezi, practic ceri apariția ridurilor. Machiajul și elementele poluante din atmosferă se infiltrează în pori, ducând la descompunerea colagenului și a elastinei. Acest lucru poate grăbi procesul de îmbătrânire, lăsând linii și riduri fine. Curăță și hidratează pielea în fiecare seară înainte de a te culca.

Imperfecțiunile
Încetează să-ți ataci imperfecțiunile prin stoarcere. Încearcă să îți lași pielea în pace și folosește produse naturale pentru a elimina coșurile, altfel riști să îți provoci singură iritații, cicatrici și chiar riduri.

Întinderea pielii pentru a aplica machiajul
Această procedură duce la apariția ridurilor – și este în general o practică neacceptată în lumea machiajului. Nu întinde pielea din jurul ochilor atunci când îți aplici eyeliner-ul sau în orice alt moment în care vrei să aplici vreun produs de make-up pe față.

Ignorarea cremei cu protecție solară
Ți se spune întotdeauna să aplici crema cu protecție solară, dar atunci când îți petreci zilele în interior, este tentant să sări peste acest pas. Cu toate acestea, chiar și câteva minute petrecute în soare pot duce la descompunerea colagenului, ceea ce va provoca apariția ridurilor fine.

Aplică crema cu protecție solară în fiecare zi, indiferent dacă este soare sau plouă, pentru a nu fi afectată de razele soarelui. Folosește un factor de protecție 30 care are oxid de zinc și dioxid de titan.

Somnul
Dacă dormi pe față, îți pot apărea riduri de la pernă. Cel mai bine este să folosești o față de pernă din satin, pe care îți alunecă fața. Alternativa este să dormi pe spate.

Sursa: www.elle.ro

Similar Posts