Deși n-ar trebui să judeci cartea după copertă, poți cu siguranță să apreciezi modul cum este prezentată. O bibliotecă organizată și frumos decorată se poate transforma într-o adevărată piesă de artă, ba chiar poate deveni punctul decorativ central dintr-o cameră.
De asemenea, te poți juca cu decorarea bibliotecii ori de câte ori ai nevoie de o schimbare de decor în amenajare, fără să investești bani. Ca să ai inspirație, ți-am pregătit nouă idei super simpatice de amenajare a cărților în bibliotecă, inspirate de la Apartment Therapy.
Dacă nu ai descoperit încă avantajele rafturilor pentru expunerea tablourilor sau a fotografiilor, e timpul să le dai o șansă, doar că de data asta pentru cărți. Nu numai că sunt mai ieftine decât o bibliotecă sau un corp cu rafturi, dar sunt și foarte ușor de montat. Folosește-le ca să expui cărțile album și cataloagele de fashion sau de artă. Îți recomandăm să le combini pe aceste rafturi cu mici obiecte decorative și fotografii înrămate.
2. Idei de amenajare a cărților: pe colț
Colțurile dintr-o cameră sunt adesea greu de decorat și amenajat, ceea ce le face perfecte pentru o bibliotecă improvizată din rafturi. Iar dacă ai un spațiu mic, atunci vei avea un dublu avantaj fiindcă fiind suspendate, vei elibera spațiul de pe podea și vei putea gândi o amenajare mai aerisită.
3. Stivuite
Dar poate nu ai timp și nici bani să investești în rafturi sau în noi corpuri de mobilier, așa că de ce să nu le stivuiești pur și simplu? Fie că le stivuiești în funcție de mărime, pe orizontală sau pe verticală, fie că le pui direct pe podea sau pe un scaun, vor arata foarte chic. Dacă vrei să le stivuiești în dormitor, poți folosi teancul pe post de noptieră, super util mai ales dacă te muți în casă nouă și nu ai încă toată mobila cumpărată.
4. Rafturi incognito
Dacă nu vrei să ocupi o bună parte din perete cu rafturi sau cu mobilă, există și o altă variantă să-ți ții cărțile, una incognito. Poți monta câteva rafturi de tip „conceal”. Sunt realizate din metal și au o „buză” mică pe care poți așeza un teanc de cărți, în așa fel încât par a fi rafturi plutitoare. Se potrivesc cu succes și în amenajări minimaliste, dar poți să le integrezi și pe un perete de accent.
5. În coșuri pe perete
O variantă bună pentru camera copilului o reprezintă coșurile montate pe perete. Poți folosi și rafturi pentru depozitat reviste, montate la fel, pe perete. Sunt utile și ca să-ți înveți copilul să fie organizat și să depoziteze cărțile și caietele într-un mod creativ. Un astfel de raft metalic poate decora cu succes și un perete într-o amenajare industrială.
6. La baza patului
În spațiile mici trebuie mereu să improvizezi și să te folosești de fiecare centimetru liber din cameră. Un astfel de spațiul este zona de la picioarele patului. Poți să-ți etalezi colecția de cărți într-o bancă deschisă la picioarele patului. O poți lăsa simplă sau poți adăuga pe ea câteva perne decorative pentru un plus de coziness.
7. Pe culori
Fiecare dintre noi are idei diferite despre cum să-și etaleze cărțile în bibliotecă. Dacă îți place să ai lucrurile cât mai organizate, în special din punct de vedere estetic, atunci organizarea cărților pe culori s-ar putea să fie pe gustul tău. Este un tip de organizare care pare să nu se demodeze, mai ales că te ajută să pui împreună cărțile din aceeași colecție.
8. Bibliotecă decorațiune
9. Organizare misterioasă
Genul ăsta de amenajare a cărților în bibliotecă este controversat și clar nu este pentru toată lumea fiindcă este destul de nepractic. Dar asta nu-l face mai puțin memorabil fiindcă oferă bibliotecii un aer curat și simplu și o oportunitate pentru restul decorațiunilor să iasă în evidență. Dacă vrei să abordezi tipul ăsta de amenajare și vrei să știi și rapid unde e fiecare carte, poți să-ți notezi cărțile și poziția lor în bibliotecă pe o agendă. O să fie un pic de muncă.
Sursa: www.lovedeco.ro |