Crăciunul bate la uşă mai repede ca niciodată! Dă drumul colindelor preferate, pregăteşte-ţi o ciocolată caldă, vizionează cât mai multe filme tematice de iarnă, gândeşte-te la cadouri şi bucură-te din plin de cei dragi.

Pregăteşte un buget

Probabil că unul dintre cei mai grei pași este acela de a pregăti temeinic un buget pe care să-l foloseşti de Crăciun.

Acesta poate să includă:

  • cadourile pe care vrei să le cumperi
  • delicatesele pe care urmează să le găteşti/comanzi
  • banii pe care urmează să îi oferi pentru cazare şi mâncare în cazul în care nu vrei să stai acasă
  • decoraţiile fără de care Crăciunul nu mai are farmec precum: globurile, beteaua colorată, steluţele aurii, instalaţiile viu colorate
  • cel mai important, bradul de Crăciun.

În mod extra, bugetul poate să fie gândit şi în funcţie de activităţi.

Decide locul unde vei petrece Crăciunul

Acasă, la rude sau la munte? Unde vrei să-ți petreci Crăciunul? Gândeşte-te foarte bine şi pregăteşte-ţi bugetul dinainte. Pe lângă banii pe care urmează să îi cheltui sau nu pentru locaţie, e nevoie să te gândeşti foarte bine la invitaţi. Poate că ar trebui să îţi faci o listă şi să îi întrebi din timp dacă îşi doresc şi pot să vină, astfel încât să nu cheltui mai mulţi bani decât trebuie. Şi… dacă vrei să impresionezi persoanele dragi, le poţi trimite chiar o invitaţie handmade sau electronică în care să îţi exprimi dorinţa de a îi avea aproape.

Începe căutarea cadourilor cât mai devreme

O altă misiune importantă dar grea este găsirea cadourilor potrivite. Te sfătuim să le cauţi din timp şi să le cumperi mai devreme pentru a beneficia de reduceri. Vânează cu atenţie ofertele site-urilor pentru a nu plăti mai mult decât trebuie pe aceleaşi produse. Pe lângă cadouri, mai trebuie să achiziţionezi hârtia de împachetat / cutii / umpluturi pentru cutii / fundiţe / adeziv / pungi tematice / etichete. Până la urmă, contează foarte mult modul în care va arăta cadoul final deoarece persoana care îl va primi va fi foarte curios să îl despacheteze şi să vadă surpiza.

Îţi mai dăm o idee! În cazul în care nu te poţi vedea fizic cu un membru al familiei/prieten, poţi trimite cadoul prin curier cu un mesaj frumos de sărbători.

Economisește cu produse handmade

Nu este necesar să cumperi absolut totul pentru sărbători. Dacă ești o persoană creativă și îți place să faci singură obiecte interesante, atunci poți folosi acest talent pentru a economisi bani. De exemplu, ai putea să faci decorațiuni pentru Crăciun, felicitări, cadouri sau ai putea să împachetezi singur cadourile.

Ocupă-te de curățenia generală a casei

Un alt pas important în pregătirea casei de sărbători este curățenia generală, de care ar fi recomandat să te apuci cu cel puțin o săptămână înainte de Crăciun. Înainte de toate, asigură-te că nu există piese de mobilier, covoare sau alte obiecte care să îți stea în cale și că ai acces la toate suprafețele.

Pregăteşte mâncarea

Dacă vei avea invitaţi, indiferent de numărul lor, trebuie să îţi faci şi lista de cumpărături cu atenţie. Oare ce alimente trebuie să cumperi pentru a găti reţetele tipice de Crăciun? În funcţie de gusturile tale şi ale celor dragi trebuie să-i mulţumeşti pe toţi. În cazul în care eşti în pană de idei, nu uita că poţi intra pe YouTube sau pe canalele de social media pentru a găsi inspiraţie. Cercetează cu atenţie modul de preparare al reţetelor găsite şi uită-te pe preţurile marilor lanţuri comerciale pentru a te asigura că achiziţionezi produsele alimentare la un preţ bun şi corect.

Bucură-te de sărbători alături de cei dragi

Odată ce ai completat cei 6 paşi anteriori, urmează ca aşteptarea să ia sfârşit! Acum poţi să-ți întâmpini prietenii cu bucatele alese, cadouri, voie bună şi să îi surprinzi cu diferite activităţi şi cu muzică de fundal bună. Îţi sugerăm să vizionați filme, să dansaţi, să vă jucaţi board game-uri populare sau să faceţi karaoke.

Nu e atât de complicat să-ți faci planul perfect pentru a te bucura la maxim de cea mai frumoasă sărbătoare de iarnă, Crăciunul. Secretul este doar să te apuci de toate aceste lucruri mai devreme pentru a putea face economii şi pentru a nu intra în criză de timp. Cu cât eşti mai organizat, cu atât mai repede vei termina pregătirile. Spor!

Sursa: www.stiriest.ro

Similar Posts