Începe să fie cam frig afară și sincer, când mă uit pe geam, mi se pare că mai e foarte puțin timp până când voi asculta la radio „Driving home for Christmas” până acasă. Nu-i așa că atmosfera asta e cam potrivită pentru un vin fiert și o companie plăcută?
Iată cea mai bună rețetă de vin fiert!
Ingrediente:
- 1 sticlă de vin roșu
- 2 clementine
- 1/2 lămâie
- 1/2 lime
- 100 g zahăr pudră
- 3 cuișoare
- 1/2 baton de scorțișoară
- 1 foaie de dafin proaspăt
- 1 linguriță nucșoară
- 1/2 păstaie de vanilie
- 1 bucată de anason stelat
Metodă de preparare:
- Curată clementinele, lămâia și lime-ul cu un curățitor. Ai grijă că bucățile de coajă să fie cât mai mari.
- Pune zahărul într-o oală pentru sosuri, la foc mediu. Adaugă bucățile de coajă și stoarce sucul de la clementine.
- Adaugă cuișoarele, batonul de scorțișoară, foaia de dafin și lingurițele de nucșoară. Taie pe lungime pastaia de vanilie și adaug-o și pe această. Adaugă vin cât să acopere zahărul. Lasă totul să fiarbă la foc mic până când zahărul se dizolvă complet, iar apoi dă în clocot. Lasă totul să clocotească timp de 5 minute, sau până ce se transformă într-un sirop gros.
- Când siropul este gata, dă focul la minimum și adaugă anasonul stelat și restul vinului. Încălzește puțin vinul și după 5 minute toarnă-l în căni rezistente la căldură.
Servește cu plăcere!
Sursa: www.foodstory.ro