Securitatea pentru Internetul obiectelor (IoT) este un subiect intens dezbătut, cu știri precum hackingul camerelor de securitate care îi avertizează pe consumatori să fie atenți la securitatea telefoanelor și caselor inteligente. Aceste articole sunt alarmante dacă aveți un sistem smart home complet sau abia începeți să căutați cum să adăugați dispozitive conectate la dvs. acasă.
Sfaturile noastre rezistente la hacking funcționează pentru tot felul de mărci și produse, de la Samsung Galaxy la Apple, pentru a vă ajuta să valorificați întregul potențial al tehnologiei dvs.
Iată cei 5 pași pentru a vă proteja dispozitivele conectate la internet:
1. Alegeți-vă dispozitivele cu înțelepciune
Pe măsură ce căutați telefoane și dispozitive inteligente pentru casă, verificați dacă acestea au caracteristici de securitate, în primul rând. Cele mai multe mărci importante nu ar trebui să aibă probleme pe acest front, dar merită să vedeți dacă există recenzii din publicații de renume, dacă întâlniți un brand necunoscut.
După ce obțineți dispozitivele dorite, faceți-vă timp în fiecare lună pentru a verifica actualizările. Și oricât de tentant ar fi să amânați (sau să ignorați) notificările de actualizare, aceste actualizări vă întăresc linia de apărare împotriva malware-ului și a altor amenințări online.
2. Schimbați numele de utilizator implicit
Pe măsură ce folosiți aplicația smartphone pentru a configura un dispozitiv, asigurați-vă că nu creează un nume de utilizator sau un cont implicit pentru dvs. Acest lucru este valabil mai ales pentru routerele fără fir care vă ajută casa inteligentă să funcționeze fără probleme, nu doar pentru dispozitivele inteligente.
Unul dintre primele lucruri pe care le caută hackerii este o listă de nume de utilizator implicite, care le ușurează mult munca. Schimbarea numelui de utilizator implicit vă elimină de pe lista de ținte ușoare.
În timp ce unele dispozitive inteligente folosesc în continuare nume de utilizator și parole implicite, companiile caută să creeze dispozitive mai sigure pentru consumatorii informați. În schimb, probabil că veți crea un cont folosind adresa dvs. de e-mail, care nu este la fel de ușor disponibilă pentru hackeri.
3. Folosiți parole puternice
Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru dispozitivele dvs. este să configurați o parolă sigură utilizând un manager de parole. Cu un manager de parole, nu trebuie să vă amintiți zeci de parole sau să apăsați pe linkul de „Ați uitat parola?” de fiecare dată când vă conectați.
Majoritatea managerilor de parole generează parole aleatorii care sunt greu de spart de către hackeri, chiar și cu cea mai bună tehnologie. Managerul de parole vă ajută, de asemenea, să urmăriți când ați schimbat ultima dată parola. Schimbarea parolelor de câteva ori pe an ajută la menținerea hackerilor la distanță.
O parolă puternică nu are întotdeauna nevoie de cifre și caractere speciale, cu excepția cazului în care dispozitivul inteligent stabilește aceste condiții. Unde este posibil, utilizați o frază de acces de cel puțin șase cuvinte aleatorii cu spații între ele, care este mai ușor de reținut decât un șir de numere și caractere.
4. Utilizați autentificarea cu doi factori
Când activați autentificarea cu doi factori, acest lucru seamănă cu a vă pune o a doua parolă, în cazul în care un hacker trece de prima. Chiar dacă introduc informațiile de conectare corecte, nu vor primi acces fără un cod special (de obicei trimis prin mesaj sau e-mail). Cea mai bună parte este că primiți o notificare a activității suspecte, astfel încât să vă puteți schimba parola.
Majoritatea dispozitivelor inteligente nu au autentificare cu doi factori, dar intenționează să adauge funcția în curând. Până când această caracteristică devine mai frecventă, este o idee bună să utilizați un manager de parole cu autentificare cu doi factori.
5. Evitați rețelele publice de Wi-Fi
Rețelele publice Wi-Fi nu sunt sigure, deoarece un hacker poate monitoriza traficul necriptat și poate trimite malware. Toată activitatea online este vulnerabilă, inclusiv atunci când controlați dispozitivele inteligente de acasă.
Pentru comenzi rapide, cum ar fi aprinderea luminilor pe timp de noapte sau blocarea ușilor inteligente, nu veți utiliza multe date, deci este mai bine să utilizați planul dvs. de date, în locul unei rețele publice.
Pentru sarcini mai intensive, cum ar fi transmiterea de la camere de securitate și sonerii video, o rețea celulară ar trebui să funcționeze bine, dar găsirea unei rețele Wi-Fi sigure este ideală, dacă nu aveți date nelimitate.
Sursa: www.descopera.ro | Marta Gheorghita