Atunci când ne gândim să mergem în concediu la mare este firesc să ne punem o întrebare: care sunt cele mai bune plaje din România? Dacă nu știați, există o plajă care poate concura cu cele mai importante plaje, de exemplu din Grecia.

Plaja Tuzla este plaja modestă care devine din ce în ce mai populară. Devine populară mai ales pentru cei care doresc să scape de muzica puternică și de fumul grătarului. Există o surpriză plăcută la jumătatea distanței dintre orașele Constanța și Mangalia. Orașul Tuzla este cunoscut doar pentru activitățile care au avut loc de ani de zile pe aerodromul local.

Puțină lume știe că aici există Plaja Tuzla, o plajă sălbatică. Plaja este protejată de o stâncă înaltă. Tot aici există unul din cele mai vechi faruri de pe malul mării românești. Sălbatica plajă Tuzla se află la 22 km sud de Constanța, iar drumul către plajă este pavat până la marginea satului și apoi continuă cu un drum prăfuit. Odată ce ați ajuns, vă puteți bucura de soare și de apa verde de smarald și turcoaz. Pe plajă există mai multe corturi, cazemate și câteva barăci de pescari. Aici puteți servi mâncăruri de pește simple și delicioase, pentru prețuri cuprinse între 10 și 30 de lei.

Pentru amatorii și de alte bucate, pe plaja Tuzla, vara, există și o tavernă adusă din Eforie Sud. Anual, aproximativ 3.000 de turiști vin la plaja Tuzla. Vizitatorii pot găsi cazare la casele localnicilor, cu prețuri de 100 lei pe noapte, sau pot găsi cazare direct pe plajă, la cort.

Turiștii au parte aici de singurul festival de rock alternativ desfășurat pe o plajă

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă încă sălbatică, pescari de la primele ore ale dimineții și apă verde-turcoaz, asta este plaja Tuzla. În afară de sălbăticie, plaja Tuzla oferă turiștilor amatori de muzică alternativă și singurul festival de rock alternativ desfășurat pe o plajă.

Festivalul, în acest an, se desfășoară în weekendul 20-22 august. Pe scena festivalului au fost anunțate unele dintre cele mai îndrăgite trupe românești de rock alternativ. Vita de Vie, Byron, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers și Grimus au confirmat prezența, iar lista artiștilor poate continua.

Așa că aveți toate ingredientele unei vacanțe de vis pe plaja Tuzla, cu apă curată, muzică bună și aer curat!

Sursa: www.playtech.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *