Acțiunea nesfârșită care se desfășoară în bucătăria ta ar putea face greu de observat dacă faci greșeli în acest proces. Fie că este vorba despre gătit, curățare sau depozitare, fiecare mic detaliu este crucial pentru a menține locul ca și cum ar fi nou. De exemplu, chiar și un prosop de hârtie poate provoca daune.
Ponturi Despre este întotdeauna acolo pentru a te sprijini, în orice situație. Suntem pregătiți să te alertăm despre lucrurile pe care s-ar putea să le faci greșit în bucătărie de ani de zile. Să vedem cum putem îmbunătăți situația!
1. Folosind prosoape de hârtie pentru a șterge fiecare suprafață
Se pare că prosoapele de hârtie nu sunt potrivite pentru ștergerea tuturor suprafețelor, cum ar fi, de exemplu, blaturile și mesele de bucătărie din sticlă sau din lemn lăcuit. Prosoapele de hârtie pot fi abrazive, deci există riscul ca acestea să lase zgârieturi pe aceste suprafețe delicate. În schimb, puteți folosi o cârpă moale care nu va deteriora nimic.
2. Neglijarea modului în care vă păstrați cuțitele
O greșeală obișnuită pe care o fac mulți dintre noi este aceea de a pune toate cuțitele împreună în același sertar. Lamele lor nu sunt protejate acolo de ciocnirea constantă între ele, deoarece sertarul este deschis și închis de nenumărate ori. Aceasta va duce la deteriorarea lor timpurie. În schimb, puteți lua în considerare depozitarea cuțitelor într-un bloc de cuțite sau acoperirea fiecărei lame cu ceva care le poate preveni de orice rău.
3. Folosirea oțetului pentru a curăța totul
Ar trebui să evitați să frecați lucruri precum blaturile din granit și marmură, pardoseala din piatră, suprafețele metalice sau podelele din lemn de esență tare cu oțet. Acest lichid este extrem de acid și va deteriora aceste suprafețe mult mai repede decât în mod normal. Între timp, este sigur să vă curățați cuptorul cu microunde, mașina de spălat vase, frigiderul, chiuveta și bateriile.
4. Amestecarea produselor fierbinți în blender
Lichidele fierbinți sau alimentele dintr-o cană de blender cu capac închis pot fi periculoase. Lichidul se poate extinde și căldura produselor va crea abur, ducând la o presiune mare în interiorul cupei. La un moment dat, totul ar putea exploda în bucătăria ta, provocând daune nu numai bucătăriei în sine, dar și asupra ta.
5. Spălați carnea înainte de a o găti
Aceasta vă afectează în mod direct sănătatea. Dacă spălați bine carnea nu veți ucide bacteriile care ar putea fi deasupra. În schimb, spălând-o veți răspândiți bacteriile în altă parte. De exemplu, pe chiuvetă, tejghele, mese etc. Acest lucru crește riscul de îmbolnăvire. Căldura din tigaie sau cuptor este mai mult decât suficientă pentru a scăpa de bacterii.
6. Gătirea anumitor tipuri de alimente într-o tigaie antiaderentă
Este mai bine să evitați prepararea alimentelor precum roșiile sau citricele în tigăile antiaderente. Motivul este că sunt extrem de acide și când intră în contact cu suprafața tigăii, o deteriorează. În cele din urmă, ele îți fac tigăile antiaderente să se uzeze mai repede. Puteți folosi în schimb o tigaie diferită sau o oală potrivită.
7. Utilizarea tocătoarelor din sticlă
Suprafața acestei plăci de tăiat este atât de densă și grea, încât, atunci când un cuțit o lovește, acesta se va deteriora în cel mai scurt timp. Ar trebui să optați întotdeauna pentru o suprafață care va fi blândă cu cuțitele. Există multe opțiuni diferite disponibile pe piață. De exemplu, o placă de tăiat bună din lemn sau chiar plastic va permite ustensilelor dvs. să dureze mai mult.
8. Folosirea înălbitorului pentru curățarea mobilierului de bucătărie
Rețineți întotdeauna că, dacă dulapurile din bucătăria dvs. sunt vopsite sau lăcuite, curățarea trebuie tratată cu grijă. Înălbitorul este un lichid destul de agresiv și, folosindu-l în acest fel, riscați să deteriorați suprafața. Puteți încerca să folosiți un săpun ușor cu o cârpă moale și apă caldă.
9. Punerea ustensilelor din lemn în mașina de spălat vase
Există câteva ustensile din lemn care sunt sigure pentru mașina de spălat vase, dar cele mai multe nu sunt. De exemplu, ar trebui să evitați să vă spălați lingurile, vasele sau tocătoarele de lemn acolo. În timpul procesului, apa atinge temperaturi extrem de înalte. Acest lucru poate distruge materialul și poate provoca fisuri, deformări și decolorare.