Cei care își organizează din timp vacanțele, în general își schițează un plan. Au în vedere cum se vor deplasa, unde se vor caza, ce vor vizita. Ce și unde vor mânca, asta rămâne să stabilească la fața locului. Însă există o categorie de persoane pentru care și acest aspect este la fel de important precum celelalte. Iată care sunt cele mai bune destinații turistice pentru vegetarieni.

Deși vegetarianismul are tot mai mulți adepți, cu toate acestea ei întâmpină destule greutăți atunci când trebuie să mănânce. Mai cu seamă când se află într-o țară străină celei de reședință. Așa că le-ar fi util să afle în ce locuri din lume pot călători fără grijă că nu vor găsi alimentele care fac parte din stilul lor de viață.

Bibimbap este una dintre specialitățile Coreei de Sud. Acest fel de mâncare cu orez, legume și ouă prăjite este ideal pentru vegetarieni! În Coreea de Sud este destul de ușor să mănânci fără carne, pentru că există chiar și restaurante dedicate vegetarienilor. Iar restaurantele budiste din apropierea templelor, unde vegetarianismul este obligatoriu, sunt și ele o alternativă foarte bună.

Phuket, Thailanda

În fiecare an, în a noua lună a calendarului chinez, oamenii din Phuket sărbătoresc vegetarianismul. Timp de nouă zile și nouă nopți, o bună parte a populației încetează să mănânce carne pentru a-și purifica mintea și corpul. În timpul festivalului, mâncărurile vegetariene sunt oferite în tot orașul la prețuri mici sau chiar gratuit.

Ho Chi Minh, Vietnam

Pentru a supraviețui în Vietnam ca vegetarian, amintiți-vă două cuvinte: chay (vegetarian) și pho (ciorbă). Acest fel de mâncare foarte hrănitor (adesea conținând și paste) se găsește peste tot. Paradisul stilului street food, Vietnamul este renumit și pentru banh-mi-ul gustos, un sandwich vegetal picant care poate fi savurat la fiecare colț de stradă.

Ierusalim, Israel

Peste 12% din populația Israelului este vegetariană, majoritatea restaurantelor oferind alternative vegetariene sau chiar vegane. Cum să nu cedezi deliciosului falafel sau chiftelelor de năut servite în pita umplută cu hummus? În Israel năutul este rege, și nu este nimic mai bun pentru a-ți satisface nevoia de proteine!

New-Delhi, India

Conform studiilor internaționale, peste 40% din familiile indiene sunt vegetariene. Astfel, India este țara în care dieta fără carne este cea mai practicată din lume. Retetele de curry, orez aromat sau paine naan cu brânză îți fac gura să lase apă! În supermarketuri etichetarea produselor este chiar obligatorie, pentru a indica dacă sunt vegetariene sau nu.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *