Acești plasturi anti-acnee sunt noul must-have în materie de îngrijire în această perioadă. Sigur ai auzit, și probabil te-ai și confruntat cu așa-numita maskne, un tip de acnee mecanică, ce se datorează interacțiunii intense dintre piele și mască. Partea bună este însă că, deși masca îți poate provoca probleme dermatologice, tot ea le și poate ascunde. Dacă înainte ai fi putut purta un astfel de plasture doar în timpul nopții, acum îți poți trata acneea în timpul programului de muncă și nimeni nu va ști.
Plasturii anti-acnee au două calități majore: funcționează ca o barieră protectoare împotriva bacteriilor din mediul extern, reușind în același timp să absoarbă impuritățile tenului, și conțin ingrediente active care tratează acneea. În plus, îți vor anihila orice încercare de a-ți atinge fața. Fiindcă știm că a reuși să-ți ții mâinile departe de pustulele inflamate e o adevărată provocare. Și nu le vor salva doar de acțiunea compulsivă a degetelor tale, ci și de bacteriile acumulate pe suprafața măștii.
Deși pare tentant să-ți acoperi bărbia sau obrajii cu plasturi ori de câte ori porți masca pentru a preveni apariția acneei, trebuie să știi că, în realitate, nu vei obține rezultate mai bune. Plasturii nu sunt o măsură de prevenție, ci doar tratează problemele deja existente. Dar nu aștepta până când lucrurile scapă de sub control. Cum observi că pielea începe să se înroșească sau simți că se formează o pustulă, aplică bandajul.
Plasturi anti-acnee: Cum trebuie să îi alegi
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este mărimea plasturelui. Trebuie să alegi unul care acoperă doar zona cu probleme, fiindcă altfel ingredientele din compoziție pot irita restul tenului. De aceea, dacă îi folosești pentru prima oară sau ai tenul sensibil, optează pentru ingrediente mai puțin agresive și care au proprietăți de vindecare rapidă. Hidrocoloidul este unul dintre ele și se regăsește în majoritatea plasturilor. Acidul hialuronic, extractul de gălbenele sau de arbore de ceai se numără, și ele, printre cele mai eficiente substanțe.
Apoi, un alt criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi un plasture este legat de tipul de acnee cu care te confrunți. Dacă este vorba de una chistică, atunci ai nevoie de produse care conțin ingrediente antiinflamatoare, care calmează roșeața. Plasturii Zitsticka Killa Kit sunt bogați în vitamina E, ceai verde și nicotinamidă, substanțe care tratează această problemă, dar și în acid salicilic, ce reușește să penetreze adânc porii, ajutând la o mai bună exfoliere și vindecare a pielii. Tot pentru a trata acneea chistică poți folosi și plasturii CosRx Acne Pimple Master Patch, care conțin hidrocoloid și reduc inflamația, dar și excesul de sebum.
Pentru acneea hormonală alege ingrediente antioxidante și antiinflamatoare precum uleiul de arbore de ceai sau de gălbenele. Acestea se regăsesc în plasturii Avarelle Acne Cover Patch, care conțin, de asemenea, și centella asiatică, o plantă extrem de des întâlnită în produsele de îngrijire coreene și care este folosită în special pentru tratarea rănilor. Plasturii Microneedle Technology Acne Healing Patch se bazează pe o tehnologie de microneedling, ceea ce înseamnă că acidul salicilic și hialuronic din compoziția lor ajung în stratul profund al pielii, tratând astfel în mod eficient și rapid acneea.
Un alt scenariu cu care te poți confrunta este acela în care un coș sau o pustulă continuă să reapară în același loc. Pentru o astfel de problemă, ai nevoie de un plasture care să trateze acneea existentă și să împiedice reapariția acesteia. Peace Out Acne Healing Dots conțin vitamina A, care reglează producția de sebum și ajută la regenerarea pielii, astfel încât celulele moarte nu vor mai bloca porii și nu vor mai favoriza apariția acneei.
Chiar dacă acești plasturi anti-acnee sunt o soluție rapidă și eficientă, nu sunt un panaceu pentru acnee. De aceea, o rutină de îngrijire corectă, care se bazează pe curățarea, exfolierea și hidratarea pielii este în continuare necesară pentru a avea un ten sănătos.
Sursa: www.elle.ro