Vremea se va menține în general rece în toata țara, în următoarele două săptămâni. De joi, 3 decembrie, se încălzește și se va ajunge la temperaturi de 12 -13 grade, pentru ca apoi frigul să revină. Precipitații se anunță din 4 decembrie.
LA MUNTE
Până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4-5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1-2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creștere de la -10 la 0 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie.
BANAT
De miercuri până la sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12-13 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7-8 grade. Temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, cu precădere în primele zile.
CRIŞANA
Până la sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13-14 grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7-8 grade. Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 5 grade, valori mai mari față de cele normale. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 decembrie și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.
TRANSILVANIA
Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor crește semnificativ, iar media acestora va fi de 9-10 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5-6 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9, -8 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, cu precădere în zilele de 7 și 8 decembrie.
MARAMUREŞ
Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creștere semnificativă, iar media acestora va fi de 11-12 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 6-7 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9,-8 grade. Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. În a doua săptămână din interval, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie. În a doua săptămână se menține probabilitatea de precipitații, cu precădere în zilele de 7 și 8 decembrie.
MOLDOVA
Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creștere, iar media acestora va fi de 8-9 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 4-5 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -5 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 5 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, până la medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie, dar mai ales în zilele de 7 și 8 decembrie.
DOBROGEA
Treptat, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -2 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, minimele vor fi în creștere, iar media acestora va fi de 7-8 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 4 grade.
Vor fi precipitații la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creștere după data de 7 decembrie.
MUNTENIA
Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5, -3 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 11 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 8 grade. Valorile nocturne vor crește până la sfârșitul primei săptămâni când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade. Vor fi precipitații la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creștere după data de 4 decembrie.
OLTENIA
Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2-3 grade, iar a minimelor de -5,-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 10 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 7 grade. Valorile nocturne vor crește până în data de 7 decembrie când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade. Probabilitatea de precipitații va ridicată după data de 4 decembrie.
Ponturi despre cum să conduci pe drumuri cu polei
Dotează-ți mașina cu anvelope de iarnă, condu încet și nu uita să fii atent la ceilalți participanți la trafic, asta pentru că e posibil ca ei să nu fie la fel de prevăzători precum ești tu. Poleiul, chiar dacă nu îl vezi, este probabil acolo.
A merge încet nu e totul când conduci în asemenea condiții. Nu frâna niciodată brusc, ci treptat. Dacă faci altfel, chiar și la o viteză mică, nu vei face decât să-ți transformi autovehiculul într-o sanie. care, fără urmă de îndoială, va aluneca necontrolat. Ține minte asta: conform celor de la StraightDope, îți ia până la de 9 ori mai mult să frânezi pe o astfel de suprafață. Când franele nu merg, poți apela și la așa-numită “frână de motor”, adică să treci brusc dintr-o treaptă de viteză mai mică, asta încetinind mașina de la sine. La fel, nu accelera brusc sau nu porni cu demaraj de pe loc. Asta reduce aderența pneurilor și rezultatul va fi același ca la franarea bruscă – lipsa controlului.